Ora de Sibiu
Știri in direct

Stație de epurare nouă pentru localitatea Ocna Sibiului. S-a stabilit și când va fi gata!

445

În data de 29.08.2014, orele 10:00, se semnează la sediul S.C. Apa-Canal S.A. Sibiu Contractul de lucrări “Stație de epurare ape uzate menajere pentru localitatea Ocna Sibiului”, din cadrul Proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu.

 

Valoarea acestui contract este de 6.700.176,77 lei fără TVA iar firma desemnată câștigătoare este S.C. UTI GRUP S.A. București.

Lucrările vor fi executate în termen de 15 luni. Va fi construită o stație de epurare care va deservi o populație echivalentă de 4500 locuitori. Stația va fi amplasată în zona străzii Podului, în afara localității, pe malul stâng al pârâului Visa și va avea două trepte de epurare: mecanică și biologică, fiind dotată cu platforme de uscare a nămolului.

Procesele tehnologice din Stația de epurare a apelor uzate vor fi monitorizate on-line și corectate automat prin intermediul sistemului SCADA (Monitorizare, Control și Achiziții de Date).

Prin aceastră investiție, S.C. Apă-Canal S.A. completează lucrările prevăzute în contractul „Extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din localitatea Ocna Sibiului”, aflat în derulare, astfel fiind realizată o infrastructură modernă de apă uzată în orașul Ocna Sibiului. Apa deversată va corespunde standardelor europene de epurare, reducîndu-se gradul de poluare a pârâului Visa. Investiția va aduce beneficii majore pentru sănătatea mediului și a populației din regiune.

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...