video intervenție chirurgicală în premieră națională la sibiu. un copil are acum o nouă șansă la viață!

Un copil de 8 ani ce suferea de stenoză aortică a beneficiat de o nouă şansă la viaţă printr-o procedură de cardiologie intervenţională, efectuată astazi 30 august 2014, în premieră în România, la Spitalul European Polisano.

 

Familia micuţului cunoştea afecţiunea acestuia încă de la vârsta de 3 luni, fiind necesară o monitorizarea continuă a cazului.

Echipa medicală a fost formată din medicul cardiolog pediatru Adrian Lăcătușu, profesorul universitar Petru Liuba – șeful catedrei de Cardiologie Intervențională a Universității din Lund, Suedia și șeful secției de Cardiologie Intervențională a Spitalului European Polisano, dr. Nicolae Florescu.

Proiectul de responsabilitate socială a debutat la inceputul anului 2014 și constă în realizarea unor interventii chirurgicale complexe efectuate pro-bono de echipe de reputati medici cardiologi din strainatate, impreuna cu medicii spitalului Polisano la copii cu malformatii congenitale cardiace proveniți din familii defavorizate sau centre de plasament. Proiectul a parcurs pana în prezent doua etape: primii 10 copii au fost operaţi in februarie de o echipa mixtă româno-britanică printr-un maraton chirurgical de o săptămână, iar urmatorii 6 copii au beneficiat de un tratament non-chirurgical, intervențional in luna aprilie, care permite refacerea mult mai rapidă.

“Ne bucură foarte mult reuşita acestei iniţiative şi avem satisfacţia unei echipe bine închegate, de profesionişti, ce poate oferi cele mai înalte standarde de calitate ale actului medical. Prin acest proiect pilot ce constă în accesarea la timp a unui tratament adecvat pentru rezolvarea malformaţiilor cardiace, indiferent de condiţia socială, Clinica Polisano doreşte să atragă cât mai mulţi parteneri dispuşi să susţină o cauză umanitara.”, a declarat Dr. Nicolae Florescu, șeful secției de Cardiologie Intervențională a Spitalului European Polisano.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=MQIsI56-H-I”]
In urma cu o saptamana conducerea operationala a firmelor din grupul Polisano a fost preluata de avocatul Remus Borza, apropiat doctorului Ilie Vonica, fondatorul grupului. Grupul de firme Polisano, cu activitati in productia si distributia de medicamente, servicii medicale integrate prestate prin intermediul retelei proprii de clinici si spitale, a avut in anul 2013 o cifra de afaceri de peste 400 de milioane euro, numarand 2000 de salariati.

 

Ultima oră

Comentariul meu