Acțiunea ”BLOCADA” la IPJ Sibiu. Peste 430 de mașini verificate și sute de sancțiuni

114

Poliţiştii sibieni au luat toate măsurile necesare pentru ca cetăţenii să se bucure de ultimul sfârşit de săptămână al lunii august în linişte şi siguranţă.

 

În perioada 28 – 31 august, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu au desfăşurat 154 de acţiuni la nivelul judeţului şi au instituit 33 de filtre, ocazie cu care au constatat 38 de infracţiuni, din care 35 în flagrant. Cele mai multe fapte penale au fost cele comise ca urmare a încălcării normelor rutiere, 31 de infracţiuni. Au mai fost constatate 1 infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor şi 6 infracţiuni de altă natură.

 

Au fost verificate 434 de autovehicule, a fost confiscată o armă neletală şi a fost depistat şi identificat un autoturism furat.

 

Ca urmare a activităţilor desfăşurate, s-au aplicat 783 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea – 617 – pentru comiterea de abateri rutiere, dintre acestea, 265 pentru viteză, iar 6 pentru conducere sub influenţa alcoolului. În cazul a 44 de conducători auto s-a luat şi măsura complementară de reţinere a permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce şi au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

 

Activităţile poliţiştilor sibieni s-au înscris în acţiunea „BLOCADA” , acţiune organizată şi desfăşurată de Poliţia Română la nivel naţional din dispoziţia chestorului general Petre Tobă, având drept scop primordial asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică pe toate palierele societăţii civile.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi