Ploile și vijeliile se întorc la Sibiu. Uite prognoza până joi!

0 159

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă de miercuri, 3 septembrie, de la ora 11.00 până joi, 4 septembrie, la ora 15.00, mai ales în sud-vestul şi sudul ţării, precum şi la munte. În intervalul menţionat se vor produce ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului.

 

Va ploua, mai ales în sud-vestul şi sudul ţării, precum şi la munte. În Oltenia, Munţii Banatului şi local în Muntenia şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 35…40 l/mp.

În regiunile sudice şi la munte, vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar izolat, în zona montană înaltă vor fi rafale de peste 70…80 km/h.

Unele intensificări ale vântului se vor semnala şi în restul teritoriului, cu precădere în centrul ţării, dar cu viteze mai reduse şi pentru intervale scurte de timp.

MIERCURI

Vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi vor fi averse şi descărcări electrice, în jumătatea de sud a ţării, local în zona montană şi pe arii restrânse în restul teritoriului. În Oltenia, Munţii Banatului şi local în Muntenia şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 35…40 l/mp. Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în sud, unde local se vor atinge la rafală 50…70 km/h, dar şi la munte, unde se vor depăşi izolat 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 22 de grade în Oltenia şi 29…30 de grade în estul şi nord-vestul ţării, iar cele minime se vor încadra, în general, între 11 şi 21 de grade.

JOI

În sud-vestul şi sudul ţării, cerul va avea înnorări, mai accentuate în prima parte a zilei şi va ploua pe arii relativ extinse, iar cantităţile de apă vor mai depăşi 15 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala izolat, mai ales în zonele montane. Ploile vor fi însoţite şi de descărcări electrice, iar vântul va mai avea intensificări în sudul, sud-estul ţării şi la munte, cu viteze ce vor mai depăşi la rafală 45…50 km/h. În restul teritoriului vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime se vor situa între 23…24 de grade în depresiuni, vestul Olteniei şi nordul Moldovei şi 31 de grade, izolat, în sud-est. Temperaturile minime se vor încadra între 7 grade în depresiuni şi 22 de grade pe litoral.

Sursa: mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.