Emil Hurezeanu ne onorează cu prezența la Sibiu! Un eveniment pe care nu îl puteți rata

0 239

Librăria Habitus găzduiește lansarea „Pe urmele mele în două lumi. Vol. II” de Simona M. Vrabiescu Kleckner, în prezenţa autoarei. Evenimentul va avea loc în 9 septembrie de la ora 17.00.

 

 

Alături de autoare vor lua cuvântul Silviu Borș (Directorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu), Emil Hurezeanu (jurnalist și analist politic), Prof. Floricel Marinescu (istoric). Intrarea la eveniment este liberă, iar lansarea va avea loc la Librăria Habitus (Piața Mică, nr.4, Sibiu).

Volumul II al cărții „Pe urmele mele în două lumi: România – SUA. Romanul unei vieţi – cronica unei epoci” reprezintă continuarea memoriilor publicate în 2013, ce dezvăluiau viaţa autoarei şi a familiei sale într-o perioadă plina de efervescenţă culturală şi socială, dar şi de transformări marcante ale societăţii româneşti: anii ’30-’60.

În Statele Unite, unde a emigrat, Simona Vrabiescu Kleckner a obţinut două masterate, unul în informatică, la Universitatea Columbia, în 1969, iar celălalt în drept internaţional public, la Universitatea New York, în 1973. În SUA a lucrat ca asociat curator la Biblioteca Juridică a Universităţii New York, între 1969 şi 1974, ca şefă a Bibliotecii Juridice a ONU, între 1975 şi 1986, ca şefă a Secţiei de Referinţe şi Bibliografii a Bibliotecii Dag Hammarskjöld a ONU, între 1986 şi 1987 şi, în fine, ca directoare a Bibliotecii Curţii Federale de Comerţ Internaţional a SUA în perioada 1987–1996.

Între 1991 şi 1996 a fost copreşedinta organizaţiei ACORD, comitet politic pentru promovarea democraţiei în România, desfăşurând o intensă activitate de lobby pentru ţara de origine la Congresul SUA şi la alte autorităţi americane. Din 1997 a fost aleasă preşedinta comitetului.

La invitaţia preşedintelui Emil Constantinescu, dna Vrăbiescu Kleckner a activat pro bono în cadrul Preşedinţiei României, în calitate de consilier personal al preşedintelui Emil Constantinescu vreme de 18 luni (iunie 1999 – decembrie 2000), interval de timp în care a locuit în Bucureşti. Activitatea ei în cadrul ACORD şi la Preşedinţia României este relatată în volumele publicate: O mărturie provocată — 1995–2000, Bucureşti, 2004 şi Din exil — Lobby în SUA pentru România, New York, 1990–1998, Bucureşti, 2006; Pe urmele mele în două lumi: România – SUA. Romanul unei vieţi — cronica unei epoci, vol. I, Curtea Veche Publishing, Bucureşti, 2013.

Simona M. Vrăbiescu Kleckner este descendenta unei ilustre familii româneşti, fiică şi respectiv nepoată a lui Gheorghe Vrăbiescu şi Nicolae Vrăbiescu, remarcabili jurişti din perioada interbelică, şi nepoată prin alianţă a marelui profesor latinist Nicolae Herescu. A absolvit ea însăşi Facultatea de Drept la Universitatea Bucureşti în 1949, fără să poată vreodată profesa în domeniu, înainte de a părăsi, în 1965, România comunistă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.