foto 1 ce a zis vrabia radu nechit

Actorii sibieni Alexandru Malaicu şi Ioan Alexandru Savu au fost selecţionati pentru a participa la Gala Tânărului Actor – HOP 2014, secţiunea Grup, cu spectacolul „Ce-a zis vrabia” de Danny Mitarotondo.

 

 

 

 

La preselecţia organizată de UNITER în luna iulie la Teatrul Naţional Bucureşti au participat 179 de tineri absolvenţi ai facultăţilor de teatru din Bucureşti şi din ţară. La secţiunea Grup, comisia formată din Ana Ciontea, Claudiu Groza şi Cristian Theodor Popescu a decis ca spectacolul „Ce-a zis vrabia” de Danny Mitarotondo, realizat de Alexandru Malaicu şi Ioan Alexandru Savu să fie admis în concurs, alături de alte patru spectacole.

Alexandru Malaicu

A terminat studiile universitare în iunie 2010, iar din luna august a anului trecut este actor angajat la Teatrul Naţional “Radu Stanca” Sibiu. Joacă în mai multe spectacole pe scena TNRS şi deţine rolul principal, Vitek, în „Ultima zi a tinereţii”, regia Yuri Kordonsky, producţie care a câştigat premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol la Gala Premiilor UNITER în anul 2012.

Ioan Alexandru Savu

Este absolvent al Secţiei Actorie din cadrul Departamentului de Artă Teatrală – promoţia 2013 anul II Master şi este colaborator al TNRS. Joacă în spectacolele „Faust”, regia Silviu Purcarete, „Omul cel bun din Sîciuan”, regia Anca Bradu, „Multimedia Project”, regia Şerban Puiu, „Culorile muzicii”, regia Veronica şi Cătălin Pătru.

Piesa de Danny Mitarotondo este povestea a doi fraţi, Ben şi Blase, care s-au reîntâlnit după 6 ani într-un restaurant din Los Angeles. Spectacolul vorbeşte despre viaţă şi despre cât de important este să-ţi trăieşti ziua ca şi când ar fi ultima. Dacă Blase este cel nevrotic şi activ, în relaţia dintre cei cei fraţi, Ben este opusul lui Blase, este cel inactiv interior şi pasiv.

Ediţia a XVII-a a Galei Tânărului Actor al cărei director artistic este regizorul Radu Afrim se va desfăşura la Costineşti în perioada 9-12 septembrie 2014.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns