cisnadie

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui ROGOȘ LUCIAN EMIL, consilier superior în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Sibiu, întrucât, începând cu data de 22 iunie 2012, deține, simultan cu funcția publică, și funcția de Consilier local în cadrul Consiliului Local Cisnădie, Jud. Sibiu.

 

Astfel, ROGOȘ LUCIAN EMIL a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora ‘Calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică. Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: în cadrul autorităților sau instituțiilor publice’, și dispozițiile art. 97 din același act normativ, potrivit cărora: ‘funcționarul public poate candida pentru o funcție eligibilă sau poate fi numit într-o funcție de demnitate publică. Raportul de serviciu al funcționarului public se suspendă (…) până la încetarea funcției eligibile (…)’.

ROGOȘ LUCIAN EMIL a fost numit în funcția publică de consilier superior în cadrul Centrului Direcției pentru Agricultură Județeană Sibiu la data de 01 noiembrie 2007, iar, la data de 22 iunie 2012, i-a fost validat mandatul de Consilier local în cadrul Consiliului Local Cisnădie, Județul Sibiu (mandatul 2012 — 2016).

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. ROGOȘ LUCIAN EMIL a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

‘Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) încălcarea obligațiilor legale privind (…) starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective (…)’.

‘Persoana (…) față de care s-a constatat (…) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului’.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns