verificare google in doi pasi

In timp ce tu îți bei acum cafeaua, cineva poate că navighează prin emailurile tale de care nu ai vrea să afle nimeni, Aproximativ 4,93 milioane de conturi de Gmail, nume si parole au fost publicate marți, pe un forum rusesc.

Google susține că securitatea userilor săi nu a fost afectată. ”Securiatatea utilizatorilor noștri este prioritate zero pentru noi” a declarat după incident, un oficial Google pentru thenextweb.com. “Nu avem nicio dovadă sau urmă că sistemele noastre au fost compromise, dar de fiecare dată când aflăm că există această posibilitate, intervenim pentru a ajuta userii să își securizeze contul” a mai precizat oficialul.

Ulterior, administratorii forumului rusesc pe care au fost publicate datele de logare a aproape 5 milioane de utilizatori Gmail au lăsat doar numele conturilor, nu și parolele. Userul forumului rusesc ce își zice tvskit, susține că 60 la sută dintre parolele publicate sunt valide.

Listele cu conturi Google conțin in principal conturi de limbp engleză de google.com, spaniole google.es sau conturi rusesti. Documentul pare să compileze date dintr-o perioadă lungă de timp.

Vrei să vezi dacă ești și tu pe lista conturilor de Gmail sparte? Poti Intra pe isleaked.com/, unde introduci adresa ta de email si verifici. Cea mai bună soluție însă dacă bănuiești că ti-a fost spart contul este să îți schimbi parola, fie că ești sau nu pe listă.

GOOGLE recomandă însă utilizatorilor săi Conectarea prin metoda verificării în doi paşi ce se poate configura aici.

Această metodă presupune că după ce introduceţi parola, veţi introduce un cod pe care îl veţi primi printr-un mesaj text, prin apel vocal sau prin intermediul aplicaţiei mobile Google.  Prin configurare se pot stabili dispozitivele pe care doriți această metodă de conectare în doi pași.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns