iohannis

 Conducerea Forumului Democrat al Germanilor din România se întrunește mâine, 12 septembrie, la Sibiu. Tema întâlnirii va fi, printre altele, discuția asupra unei eventuale susțineri a candidaturii edilului Sibiului la funcția de președinte al României.

 

Premierul Victor Ponta a declarat joi, 11 septembrie, la Bistrița, că Forumul Democrat al Germanilor din România nu ar trebui să fie implicat în bătălii politice și că acesta reprezintă o asociație neguvernamentală care a contribuit la dezvoltarea comunităților locale.

„Am văzut niște discuții, care evident că au legătură cu campania electorală. Eu cred că Forumul Democrat German din România este o asociație neguvernamentală care a făcut și face foarte mult bine dezvoltării comunităților din România și nu cred că merită să fie acuzată sau implicată în bătălii politice.

Deputatul FDGR, domnul Ganț, este unul dintre cei mai buni deputați din Parlamentul României. Cred că trebuie să trecem peste orice campanii electorale și să învățăm, ca la Bistrița, că oamenii trăiesc împreună, se respectă și pot să construiască împreună”, a spus Ponta.

Premierul a făcut declarația la Bistrița, la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” în timpul unei deplasări. Discuțiile au avut loc în aula Colegiului, aflată într-o clădire cedată de comunitatea săsească, pentru 99 de ani, în scop educațional, singurele condiții puse fiind reabilitarea imobilului — lucru care se va întâmpla printr-un proiect finanțat pe Programul Operațional de Dezvoltare—și ca acest colegiu să continue să aibă clase în limba germană.

Premierul Victor Ponta a efectuat deplasarea alături de vicepremierul Liviu Dragnea și ministrul Transporturilor, Ioan Rus. Cu această ocazie, cei trei reprezentanți ai României au participat la inaugurarea Gării Bistrița Nord, a DN 15 A, care face legătura dintre Bistrița și Reghin, dar și la semnarea unui contract de finanțare pentru continuarea lucrărilor la campusul Colegiului național „Liviu Rebreanu” din Bistrița.

Sursa: agerpres.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns