A treia executie a jihadistilor din gruparea Statul Islamic (SI) a fost facuta publica, in contextul in care Statele Unite isi multiplica initiativele in vederea construirii unei coalitii internationale impotriva gruparii jihadiste.
SI a difuzat un mesaj video in care a filmat asasinarea lui David Haines, in varsta de 44, a anuntat centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE.
Este vorba despre a treia executie de acest tip in decurs de o luna, dupa decapitarile jurnalistilor americani, luati ostatici tot in Siria, James Foley si Steven Sotloff.
In aceasta inregistrare video de doua minute si 27 de secunde, intitulata “Un mesaj catre aliatii Americii”, gruparea jihadista reproseaza Marii Britanii ca s-a alaturat coalitiei Statelor Unite, care efectueaza atacuri aeriene impotriva unor pozitii controlate de catre Statul Islamic in Irak.
“Ai intrat de buna voie intr-o coalitie cu Statele Unite impotriva Statului Islamic, asa cum a facut predecesorul tau Tony Blair inaintea ta, urmand o tendinta in randul premierilor nostri britanici care nu pot sa gaseasca curajul sa le spuna nu americanilor”, spune calaul, cu fata acoperita, adresandu-i-se premierului David Cameron.
Calaul, care ar putea sa fie acelasi din inregistrarile video ale executiilor americanilor James Foley si Steven Sotloff, afirma ca aceasta alianta “va va accelera distrugerea” si va arunca cetatenii britanici in “alt razboi sangeros si care nu poate fi castigat”. De asemenea, el ameninta cu executia altui ostatic britanic, care apare in inregistrarea video.
O crima “demna de dispret”
La putin timp dupa difuzarea mesajului video, David Cameron a reactionat denuntand o “crima demna de dispret si revoltatoare”.
“Vom face tot ceea ce putem pentru a vana acesti asasini si pentru ca sa raspunda pentru faptele lor, indiferent cat timp va lua”, a adaugat premierul, citat intr-un comunicat publicat de Downing Street.
Cameron urmeaza sa prezideze duminica dimineata o reuniune interministeriala de criza (Cobra), se arata in comuncat.
Presedintele >>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu