Papa Francisc face apel la calm, denuntand toate razboaiele ca fiind o nebunie, cu ocazia ceremoniei de comemorare a unui secol de la declansarea Primului Razboi Mondial.
PAPA FRANCISC SOCHEAZA LUMEA CU DECLARATIA SA: “AS PUTEA MURI IN TREI ANI
TOP 10 RECOMANDARI DATE DE PAPA FRANCISC PENTRU O VIATA FERICITA!
GESTUL IMPRESIONANT PE CARE PAPA FRANCISC L-A FACUT PENTRU UN ROMAN! SUTE DE MII DE OAMENI AU DAT SHARE ACESTUI VIDEO
“Dupa contemplarea frumusetii acestei regiuni, in care femei si barbati muncesc (…), copiii se joaca, iar batranii viseaza (…), nu pot sa spun decat ca razboiul este o nebunie” , a declarat el la cimitirul militar de la Redipuglia, cel mai mare din Italia, in care sunt inmormantate ramasitele a peste 100.000 de militari ucisi in acest conflict.
Bunicul lui Francisc a participat la Primul Razboi Mondial, in luptele violente care s-au purtat in aceasta regiune, in apropiere de raul Piave, in perioada 1917-1918.
Papa argentinian a evocat in iunie “enorma tragedie care a fost Primul Razboi Mondial, despre care am auzit atat de multe povesti dureroase din gura bunicului meu, care l-a facut la Piave”.
Ceremonia s-a desfasurat in prezenta a mii de credinciosi, veniti in pofida conditiilor meteorologice nefavorabile, in regiune plouand.
Papa Francisc a prezidat ceremonia, impreuna cu cardinalii Christoph Schönborn, arhiepiscopul Vienei, si Josip Bozanic, arhiepiscopul Zagrebului, in prezenta a numerosi arhiepiscopi austrieci, croati, sloveni si unguri.
“Razboiul distruge. Razboiul desfigureaza totul, inclusiv legatura dintre frati. Razboiul este nebun, planul lui de dezvoltare este distrugerea”, a continuat Papa argentinian, criticand conflictele armate provocate de interese economice din industria armamentului si indiferenta oamenilor.
“Lacomia, intoleranta, ambitia de putere sunt motive care imping la razboi, iar aceste motive sunt adesea justificate printr-o ideologie”, a continuat el.
“Toate aceste persoane ale caror ramasite se odihnesc aici aveau planurile lor, visurile lor… Dar vietile le-au fost curmate. Umanitatea a >>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu