Un nou razboi a inceput in apropiere de Bagdad unde americanii au efectuat primul raid aerian asupra unui obiectiv al jihadistilor din Statul Islamic, a anuntat armata americana.
Acest atac a avut loc in sud-vestul capitalei irakiene, potrivit CENTCOM, comandamentul armatei americane pentru Orientul Mijlociu si Asia Centrala, care precizeaza ca operatiunea a fost efectuata cu scopul sustinerii armatei irakiene “in ofensiva sa impotriva teroristilor din (cadrul gruparii) Stat Islamic”. De la aceasta pozitie jihadista vizata de bombardamentul american “erau lansate tiruri catre militarii irakieni”, explica armata americana. Un alt atac a avut loc in nordul Irakului, in apropiere de Sinjar, si a distrus sase vehiculeapartinand gruparii Statul Islamic (SI), potrivit CENTCOM. Aceste doua raiduri au avut loc “in cursul ultimelor 24 de ore”.
Incepand din 8 august, fortele americane terestre au efectuat 162 de raiduri impotriva jihadistilor din cadrul SI, care au ocupat vaste teritorii in Siria si in Irak. Presedintele Barack Obama a anuntat miercuri ca Statele Unite sunt pregatite sa efectueze atacuri aeriene contra SI in Siria, insa a subliniat ca exclude orice cooperare cu regimul de la Damasc, care, potrivit lui, si-a “pierdut legimitatea”. Statele Unite inca nu au efectuat atacuri impotriva SI in teritoriul sirian.
Washingtonul lanseaza programe pentru identificarea jihadistilor din Statele Unite
Statele Unite vor lansa o noua serie de programe-pilot pentru reperarea jihadistilor aflati pe teritoriul american, a anuntat luni secretarul american al Justitiei, Eric Holder.
“In prezent, putine amenintari sunt atat de stringente precum cea reprezentata de extremismul violent. Odata cu emergenta unor grupari ca Stat Islamic (SI) si stiind ca americani incearca sa plece in Siria si Irak pentru a participa la lupte, Departamentul Justitiei raspunde in mod adecvat”, a declarat Holder, precizand ca aceasta initiativa este realizata in cooperare cu Casa Alba, Centrul national de lupta impotriva terorismului si Departamentul pentru Securitate Interna.
“Trebuie sa >>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns