Sibiul, gazdă pentru show-ul la care se desemnează cel mai puternic om din lume!

0 146

„Strongman Champions League”, competiția sportivă care va avea loc în acest weekend la Sibiu va fi supervizată de IFSA (International Federation of Strength Athletes) și este inclusă în calendarul competițional internațional pentru anul 2014.

 

La concurs au confirmat deja prezența 10 sportivi internaționali care se vor întrece pe durata a două zile, 20 și 21 septembrie, în șapte probe agreate de către IFSA:

 

Frame walk

În cadrul acestei probe, sportivii trebuie să transporte un cadru metalic de care sunt atârnate greutăți totalizând 300 de kg pe un traseu de 30 de metri într-un timp limită de 60 de secunde. Câștigă sportivul care finalizează traseul în cel mai scurt timp posibil sau, în cazul în care niciunul nu reușește să termine traseul, cel care ajunge cel mai departe.

 

Atlas Stones

„Atlas Stones” este o probă de forță în cadrul căreia concurenții trebuie să ridice în cel mai scurt timp posibil, 5 pietre, cu greutăți de 105, 115, 130, 135 respectiv 165kg. Pietrele trebuie pozitionate pe platforme a căror înălțime variază între 125 cm (pentru cea mai grea piatră), și 180cm (pentru cea mai ușoară piatră). Câștigătorul este concurentul care termină proba în cel mai scurt timp.

 

Iveco Deadlift with Car

„Iveco Deadlift with Car” este o probă de viteză și forță. Concurenții trebuie să ridice o mașină de cât mai multe ori cu putință, înainte de expirarea celor 75 sec. Mașinile se ridică din partea de spate. Câștigătorul este concurentul care face cele mai multe repetări.

 

Atlassib Hercules Hold Cars

„Atlassib Hercules Hold Cars” este o probă de rezistență. Concurenții trebuie să țină cât mai mult timp 2 mașini, aflate pe o rampă de 5.5 m lungime și 1m înălțime. O mașină cântărește între 1.5 – 2 tone, deci greutatea totală ar ajunge la aproximativ 4 tone. Câștigătorul este concurentul care ține mașinile în suspensie cât mai mult timp.

 

Wheel flip

Proba „wheel flip” constă în rostogolirea unui cauciuc cu o greutate de aproximativ 380-400 kg pe o distanță de 20 m. Câștigătorul este concurentul care termină traseul în cel mai scurt timp posibil.

 

Atlassib Bus Pull

„Atlassib Bus Pull” este o probă contratimp, în cadrul căreia concurenții trebuie să dea dovadă de forță tragând un autocar cu o greutate între 14-18 tone, pe o distanță de 30 m. Câștigătorul este concurentul care termină traseul în cel mai scurt timp.

 

Log lift

Sportivii trebuie să ridice deasupra capului o greutate care cântărește între 115 – 140 de kg. Câstigătorul este concurentul care face cele mai multe repetări într-o anumită limită de timp, de obicei între 70 și 90 de secunde.

 

Intrarea la eveniment este liberă.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...