ludos

Ediția de toamnă 2014 a Zilelor Culturale ale Județului Sibiu are programate pentru zilele de 20 și 21 septembrie acțiuni în Țara Secașelor, în localitățile Ludoș și Șura Mare.

 

Programul include deja tradiționalul spectacol folcloric, caravana Astra Film, concerte și recitaluri de muzică clasică, excursie tematică, târg de produse tradiționale și biblioatelier.

”Este momentul ca la acest sfârșit de săptămână să vedem tradițiile culturale din zona Secașelor și îi invit cu drag pe sibienii care trăiesc în Țara Secașelor să descopere și redescopere propriile tradițiile, iar pe cei din alte zone să cunoască tot ce are mai frumos această parte de vest a județului. Mă bucur că de la o ediție la alta, de la o zonă la alta, acest proiect deosebit de important al Consiliului Județean Sibiu este tot mai apreciat și putem astfel să revitalizăm economia, să dezvoltăm turismul și să creștem nivelul de trai”, spune Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Pe componenta turistică, programul Zilelor Culturale vă invită în Țara Secașelor pe bicicletă

Țara Secașelor este regiunea relaxării, a complexelor balneologice cu apă curativă, a livezilor de meri care împânzesc dealurile. Ici-colo întâlnim câte o așezare compactă cu case cochete dominate de turnurile bisericilor.

Vă invităm să descoperiţi „Țara Secașelor pe bicicletă” sâmbătă, 20 septembrie. Veţi avea ocazia să aflaţi detalii despre proiectul „Gușterița turistică” de la cei care l-au creat, în curtea bisericii fortificate proaspăt restaurată. Gușterița, unul dintre cartierele limitrofe ale Sibiului, cu o istorie care se întinde în perioade străvechi a fost cunoscută și sub numele de „Hammersdorf”, satul ciocanului sau „Szenterzsébet”, Sfânta Elisabeta. Prin obiectivele culturale și istorice și așezarea geografică care a permis dezvoltarea unei flore și faune diversificate, așezarea este o adevărată comoară de explorat. Varietatea de plante specifice zonei, înflorite în luna septembrie (păpădii și coada vulpii) și arbuști fructiferi (măceși, porumbele) vor fi prezentate de un profesor de botanică sibian recunoscut la nivel european.

Au fost amenajate patru trasee turistice de parcurs pe jos sau cu bicicleta, dintre care îl vom alege pe cel care conduce la Hamba unde vom fi inițiați în tainele albinăritului și vom participa la o veritabilă degustare de miere. Dealul de la Hamba („Satul Cocoșului”) va fi coborât spre Şura Mare pentru o experiență culturală deosebită – „Ora de muzică clasică” cu Filarmonica de Stat Sibiu. Și de această dată participanții vor fi recompensați cu premii constând în produse marca Țara Secașelor, albume și filme despre județul Sibiu. Excursia este organizată în parteneriat cu Asociația Tură în Natură și Parohia Evanghelică C.A. Sibiu.

Preţul excursiei este de 55 de lei / persoană, iar participarea se face pe bază de înscriere până la data de 19 septembrie, ora 12.00, la adresa de e-mail office@sibiu-turism.ro sau la numărul de telefon 0269 218 121. Informații suplimentare găsiţi pe www.sibiu-turism.ro

Caravana Zilelor Culturale

În 21 septembrie, alăturați-vă „Caravanei Zilelor Culturale ale Județului Sibiu” pentru a participa la programul cultural din Șura Mare. Microbuzul porneşte duminică la ora 15:30 din parcarea Sălii Thalia şi se întoarce din localitatea Șura Mare la ora 18.30. Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere – în limita locurilor disponibile – la adresa de e-mail office@sibiu-turism.ro sau la numărul de telefon 0269 218121, până vineri la ora 12.00.

Traseu renascentist

În această săptămână, cu ocazia Zilelor Internaționale ale Patrimoniului, este organizat și un traseu renascentist care va începe sâmbătă de la ora 09:00 la Biblioteca Astra. Participanții vor merge apoi la Roșia, Mălâncrav, Dumbrăveni, Mediaș și vor reveni la Sibiu.

 

Iată și programul detaliat al acestei săptămâni:

SÂMBĂTĂ 20 SEPTEMBRIE 2014

LUDOȘ – Căminul Cultural

10:00

Caravana ASTRA FILM

„JUDEȚUL SIBIU. Poarta de sud a Transilvaniei” /14 min.

HAI SĂ NE JUCĂM! Jurre în Olanda /13’

HAI SĂ DANSĂM! Fabiana în Italia /13’

POVESTEA LEGO / 17 min.

 

11:00 Teatru de păpuşi „Sarea în bucate”   – Teatru de copii şi tineret „GONG”

 

12:00 – Spune-mi o poveste despre satul tău!

biblioatelier de creație literară și rostire cu tâlc a poveștilor – Biblioteca Județeană ASTRA

 

ŞURA MARE

Biserica evanghelică

18:00

„Ora de Muzică Clasică” Formația „Tromba Felix”, Filarmonica de Stat Sibiu

 

 

DUMINICĂ 21 SEPTEMBRIE 2014

 

ŞURA MARE

Noul teren de fotbal (DN 14 la intrare în Șura Mare)

16:00

Spectacol Folcloric – Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” şi soliştii: Traian Stoiţă, Viorica Telcean, Anca Mărginean, Răzvan Năstăsescu, Camelia Cosma Stoiţă, Mariana Anghel, Sava Negrean Brudaşcu, Cornelia şi Lupu Rednic

 

Recital al elevilor Scolii Populare de Arte „Ilie Micu” Sibiu:

Grupul vocal mixt ALMA, Bogdan Ioana, Chiş Ion, Ciocănea Teodora, Marin Cristina, Popa Carmen Daniela şi Sterp Ionela.

 

 

16:00 – 18:00 Stand „Info turistice județul Sibiu”, organizează AJTS

 

Expoziţie cu vânzare – standuri cu produse tradiţionale în localitatea Şura Mare – (Muzeul Astra şi Camera Agricolă)

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns