Ora de Sibiu
Știri in direct

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi la Sibiu. Iată când și unde!

158

La bursa dedicată absolvenţilor organizată anul trecut şi-au găsit un loc de muncă 106 persoane în diverse meserii, 21 dintre acestea având studii superioare şi 85 persoane fără studii superioare. Bursa are loc anul acesta în Sibiu și Mediaș, pe 26 septembrie.

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu organizează vineri, 26 septembrie 2014, „Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi” în Sibiu (la Universitatea Alma Mater str. Calea Dumbrăvi, nr. 28-32) şi Mediaş (la Casa Schuller, str. Piaţa Regele Ferdinand, nr. 16 ), începând cu ora 9.

Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru absolvenţi, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una din instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Agenţii economici care vor participa la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi vor avea prilejul să-şi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerintele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, este gratuită.În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise invitaţii unui număr de 70 agenţi economici din judeţ.

Până la această dată 34 dintre aceştia au confirmat deja participarea la bursă, (20 la Sibiu şi 14 la Mediaş) punând la dispoziţie 367 locuri de muncă vacante. Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru persoane fără studii superioare şi se adresează meseriilor/calificărilor următoare: cusător piese din piele şi înlocuitori, lucrător comercial, vanzător, muncitori necalificaţi in confecţii, operatori maşini unelte cu comandă numerică, frezor, sudor şi altele, oferta fiind completata de 39 locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare: economist, inginer mecanic, inginer instalaţii, etc..

Datele sunt preliminare, urmând ca până la data desfăşurării bursei numărul agenţilor economici participanţi şi al locurilor de muncă să crească. În acest sens, angajatorii care doresc să participe la bursă pot să contacteze Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, str. Morilor nr. 51 A, tel/fax 0269- 210882 sau 0269-230089 sau Agenţia Locala pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mediaş, str. Aurel Vlaicu nr. 31-33 tel. 0269 – 843731.

La bursa dedicată absolvenţilor organizată anul trecut şi-au găsit un loc de muncă 106 persoane în diverse meserii, 21 dintre acestea având studii superioare şi 85 persoane fără studii superioare.

 

 

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...