dovlecei

Dovleceii sunt o leguma delicioasa si foarte utila, care ajuta la curatarea corpului de toxine si poate ajuta la combaterea anemiei.

Aceasta leguma este perfecta pentru diete, 100 g dovlecei contine numai 21 de calorii. Dovleceii elimina cu succes din corpul nostru o cantitate semnificativa de toxine si substante chimice, datorita conținutului sau bogat de fibre. Aceste legume sunt recomandate mai ales pentru persoanele care au anumite probleme cu tractul gastro-intestinal, scrie bewoman.ro!

De asemenea, dovlecelul este un cadou perfect oferit de natura impotriva obezitatii, anemiei, si aterosclerozei. De retinut este ca acesta ajuta impotriva constipatiei. Se recomanda pentru boli ale vezicii biliare, duodenului in hipertensiune arteriala si anemie.

Compozitia sa include un continut ridicat de minerale valoroase, potasiu, care au efecte benefice asupra sistemului nervos. In plus, prin consumul de dovlecel, veti furniza corpului necesarul de sodiu, calciu, fosfor și fier.

Printre vitaminele continute in aceasta vegetala gasim vitamina A , C, B1 și B2. Piureul de dovlecel este extrem de util și trebuie sa fie prezent in meniul copiilor si adolescentilor.

Singurii oameni care pot evita consumul de aceasta leguma, sunt oamenii cu anumite boli de rinichi asociate cu indepartarea dificila de potasiu din organism.

Marele avantaj al dovleceilor in domeniul culinar, este faptul ca, din cauza fragilitatii si consistentei lor, acestia pot fi preparati foarte usor. Varietatea de retete cu dovlecei este foarte mare, asa ca alegeti felurile care va plac cel mai mult.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu