polisano

Șapte copii cu vârste cuprinse între 1 zi şi 3 ani, ce sufereau malformații la nivelul sistemului nervos central, au fost operaţi pro bono în cadrul secţiei de neurochirurgie a Spitalului European Polisano. Pe lângă tratamentul chirurgical, toţi copii au beneficiat de controale periodice post-operatorii sau, în cazurile deosebite, de reintervenţii chirurgicale.

 

împreună cu partenerii săi (ASBH – Asociația Germană de Spina Bifida și Hidrocefalie, ARSBH – Asociaţia Română de Spina Bifida și Hidrocefalie, Centrul de Plasament pentru copilul cu dizabilităţi „Speranţa”, Spitalului de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, Spitalul Clinic de Urgență Sibiu), Spitalul European Polisano s-a implicat activ încă de anul trecut în această campanie de responsabilitate socială ce are ca scop descoperirea și tratamentul precoce al maladiilor sistemului nervos la nou-născuți și copii. Fiecare membru participant la această campanie a avut un rol important, de la depistare şi tratamentul afecțiunii, până la recuperare și reintegrare socială.

“Clinica Polisano face parte dintr-un proiect de responsabilitate socială destinat descoperirii şi tratamentului precoce al maladiilor sistemului nervos la nou-născuţi şi copii. Astfel, copiii, majoritatea provenind din familii defavorizate, au beneficiat de intervenții neurochirurgicale pentru a corecta malformatiile congenitale, ce puteau detrmina grave afecțiuni ale creierului cum ar fi pierderea abilităților mentale și fizice.”, a declarat dr. Claudiu Matei, şeful secţiei de neurochirurgie a Spitalului European Polisano Sibiu.

 

Ce este spina bifida

Spina bifida este un defect congenital care implica dezvoltarea incompleta a tubului neural, cu expunerea sistemului nervos central şi cu risc consecutiv de infecţie şi/sau paralizie. Bebelusii care se nasc cu spina bifida oculta adesea nu manifesta semne sau simptome exterioare, de aceea este vital ca boala să fie detectată înainte de naşterea copilului şi tratată imediat.

Hidrocefalia reprezintă acumularea în exces a lichidului cefalorahidian la nivel cerebral (fapt ce poate fi fatal în cazuri severe sau nediagnosticate la timp).

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu