video klaus iohannis și-a lansat candidatura la prezidențiale în fața a 30.000 de oameni la bucurești

Edilul Sibiului, Klaus Iohannis și-a lansat sâmbătă în Capitală, candidatura la alegerile prezidenţiale, în cadrul unui miting în Piaţa Victoriei. Iohannis a spus că viziunea sa este „România lucrului bine făcut”, intrând în competiţie cu gândul „să facem din România o ţară care ştie ce vrea şi care poate ceea ce vrea” şi că îşi provoacă contracandidaţii la o dezbatere serioasă.

 

„Mărturisesc, nu e uşor, e un moment special pentru mine. Nu m-am gândit că voi fi aici, nici în urmă cu 30 de ani, când am început să predau ca profesor, nici în urmă cu 14 ani, când am devenit primar. Nu m-am gândit că eu, un profesor de liceu, cu nume de neamţ, dintr-un oraş din centrul ţării, voi fi astăzi în faţa a zeci de mii de oameni entuziaşti, vorbind în numele a milioane de susţinători, cu o viziune pentru România. Democraţia şi libertatea au făcut acest lucru posibil. Dar mai ales voi, cetăţenii acestei ţări, cu generozitatea voastră, cu deschiderea voastră, voi aţi făcut acest lucru posibil. Este o onoare şi o mare responsabilitate. Pornesc în această bătălie pentru Preşedinţia României cu încredere şi convingere”, aafirmat Iohannis în faţa susţinătorilor prezenţi la mitingul ACL din Piaţa Victoriei.

 

El a mai spus că este „un om al faptelor, nu al vorbelor goale”, „un om al promisiunilor onorate, nu al scandalului şi spectacolului”, „un om care construieşte, nu care distruge”.

 

„Viziunea mea, ca preşedinte al României, poate fi spusă simplu, dar cuprinzător: România lucrului bine făcut! (…) Eu vă spun cu toată convingerea: în România se poate! Am intrat în competiţia prezidenţială cu acest gând: să facem din România o ţară care ştie ce vrea şi care poate ceea ce vrea! O Românie a lucrului bine făcut!”, a continuat el.

 

El s-a referit în acest sens la „o ţară care merge înainte pe drumul ei european şi euroatlantic”, „care îşi pune banii să producă dezvoltare economică, locuri de muncă bine plătite, şi nu îi pierde în câteva buzunare de partid”, „care încurajează iniţiativa, şi nu o sufocă prin taxe şi impozite fără noimă”, „care găseşte soluţii durabile la sistemul de pensii, nu una care se împrumută an de an pentru a le plăti”, „care investeşte în oameni, în educaţia lor, care îşi ţine acasă specialiştii din economie, din cercetare, din sănătate, preţuindu-le pregătirea şi munca”, „o ţară în care oamenii nu mor cu zile pentru că sistemul de sănătate e bolnav”, „o ţară care nu îşi vinde resursele pe bani mărunţi”, „o ţară în care progresul naţiunii şi al fiecărei familii este măsurabil de la an la an, în care speranţa de viaţă creşte şi oamenii spun cu drag acasă”.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=YUjhxmb0NJ8″ splash=”https://i.ytimg.com/vi/YUjhxmb0NJ8/hqdefault.jpg” caption=”Klaus Iohannis – Lansare candidatura Presedentia Romaniei”]
Iohannis a mai spus că îi provoacă pe contracandidaţii săi la o dezbatere „serioasă”.

Ultima oră

Comentariul meu