slider 11

74 de specialiști din instituții publice sau companii private, din 29 de țări, de pe trei continente, se reunesc la Sibiu, în perioada 1-3 octombrie, la cea de a doua ediție a Congresului Cybersecurity în România, informează agerpres.
Scopul conferinței este acela de a înțelege și a conștientiza fenomenele și riscurile la care sunt expuși toți utilizatorii de Internet și impactul pe care îl poate avea un atac cibernetic în viața personală și profesională a fiecăruia. Congresul este o platformă interactivă de dialog între decidenți și specialiștii IT. Prin intermediul unor workshop-uri specifice se urmărește realizarea unei dezbateri, astfel încât să se realizeze “o înțelegere de 360°” a principiilor celor mai noi probleme de securitate, a modurilor de preîntâmpinare a acestora și a modurilor în care acestea sunt abordate în diferite țări, pentru a putea fi implementate în propriile instituții și companii.

Pregătire intensivă
Ediția din acest an a ‘Cybersecurity în Romînia’ a început azi cu o zi de training pre-conferință pentru persoanele de decizie care nu au o pregătire tehnică. Aceasta va fi o zi de pregătire intensivă, care va introduce participanții în complexitatea problemelor, de la business intelligence, la legislație și de la organizarea resurselor umane la riscuri și cazuri reale de atacuri interne și externe.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu International Telecommunication Union (ITU, ONU-Geneva), Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate (CERT-RO) și sub egida Ambasada Elveției în România. Swiss WebAcademy (SWA), o asociație profesională româno-elvețiană, împreună cu Security Brokers (Italia), ASIA și Agora Group. Înființată în 2012, SWA a devenit un promotor al tehnologiilor web în domeniul economic și instituțional din România. Evenimentul beneficiază de sprijinul, printre alții, a Consiliului Județean, Universității “Lucian Blaga”, Dell Security, Q-East, CertSIGN, Bitdefender.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu