Primul caz de Ebola, diagnosticat în SUA

188

Primul caz al virusului mortal Ebola diagnosticat pe teritoriul SUA, a fost confirmat în Dallas, la spitalul Texas Health Presbyterian, raportează BBC. Reprezentanții oficialităților americane spun că pacientul este ținut în izolație.

Bărbatul neidentificat încă, este bănuit a fi contractat virusul în urmă cu două săptămâni, în timpul unei călătorii în Liberia.  Peste 3000 de persoane din vestul Africii au murit deja de Ebola și numai un grup mic de infirmieri americani s-au recuperat după ce au fost repatriați în SUA.

Potrivit declarațiilor oficialilor de la Centrul de Control și Prevenție a Bolilor (CCPB) din SUA , virusul Ebola fusese izolat în Nigeria și Senegal. Anterior cazului din Texas, nici un alt caz nu mai fusese raportat pe o perioada de o lună.

Reprezentanții spitalului din Dallas spun că instituția era pregătită pentru a se ocupa de un posibil caz de Ebola.

_77928389_77928388

Sub monitorizare

„Un individ călătorind din Liberia a fost diagnosticat cu Ebola în SUA” spune directorul CCPB, Thomas Frieden într-o conferință de presă susținută marți. Individul a plecat din Liberia pe 19 septembrie și a ajuns în SUA pentru a-și vizita rudele, în ziua următoare. „El nu manifesta niciun simptom al virusului” a declarat Frieden reporterilor. Simptomele au apărut în 24 septembrie, urmând ca în 28 septembrie să fie internat la spitalul din Texas.

Pacientul, al cărui nume nu este cunoscut încă, a fost descris ca grav bolnav. El nu a fost implicat în tratarea pacienților de Ebola din Liberia. Persoanele cu care a intrat în contact urmează a fi identificate și ținute sub observație timp de 21 de zile.

_77334515_c0215902-coloured_tem_of_the_ebola_virus-spl

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.