VIDEO FOTO Loc de joacă nou în Valea Aurie. Iată cum arată investiția de 80.000 de lei!

0 431

Primarul Klaus Iohannis a fost prezent vineri, 3 octombrie, în cartierul Valea Aurie pentru a deschide oficial noul loc de joacă amenajat de municipalitate. Proiectul de creare de noi locuri de joacă va continua, în paralel cu completarea cu echipamente a locurilor de joacă din cartiere.

 

Situat în zona Bisericii de pe strada Ludoş, noul loc de joacă a fost echipat de municipalitate atât cu echipamente pentru copii sub trei ani cât şi cu echipamente pentru copii peste trei ani. Au fost amplasate aici două complexuri de joacă cu tobogan şi leagăne, un leagăn tip cuib, o piramidă pentru căţărat, echipamente pe arc elicoidal pentru copii sub trei ani şi un leagăn cu două şezuturi. Pentru a completa locul de joacă au fost instalate şi cinci echipamente pentru fitness destinate adulţilor.

 

Montajul acestor echipamente şi amplasarea unui gard care să protejeze locul de joacă au fost asigurate de SC DPC SA, contractul având o valoare de 7.288 lei. Crearea aleilor asfaltate a fost obiectul altui contract încheiat cu SC Terra Building, valoarea acestuia fiind de 71.371,7 lei. Aleile din locul de joacă au forma a două frunze de stejar.

De asemenea, crearea locului de joacă a presupus şi iluminarea corespunzătoare a zonei, amplasându-se un stâlp de iluminat public. SC Apă Canal a contribuit prin amenajarea unei cişmele amplasate chiar în perimetrul locului de joacă şi asigurarea alimentării cu apă a acesteia. Serviciul Parcuri şi Zone Verzi a creat mici zone verzi în perimetrul locului de joacă, utilizând pentru aceasta gazon rulat.

Echipamentele amplasate în locul de joacă din Valea Aurie sunt parte din totalul de echipamente achiziţionat de Primăria Sibiu în luna iulie a acestui an. Valoarea contractului de achiziţie a fost de 234.975,52 lei, fiind cumpărate două complexuri de joacă cu dimensiunea de 9,30 m x 8,50 metri, zece leagăne duble, trei leagăne tip cuib, un complex de joacă cu dimensiunea de 4 x 3 metri, cinci complexuri de joacă cu dimensiunile de 6,75 x 3,75 metri cu tobogan şi leagăne, un leagăn haxagon cu scaune şi 12 echipamente pe arc elicoidal.

O parte din aceste instalaţii au fost utilizate pentru amenajarea acestui nou loc de joacă, celelalte fiind instalate în locurile de joacă existente pe strada Lungă, pe strada Siretului, pe Aleea Biruinţei, pe Aleea Artileriştilor, în locul de joacă de lângă Interex, pe strada Ion Neculce şi în Piaţa Iancu de Hunedoara.

 

Proiectul de creare de noi locuri de joacă va continua, în paralel cu completarea cu echipamente a locurilor de joacă din cartiere. De altfel, Primăria Sibiu a investit în fiecare an sume importante în acest scop. Spre exemplu, în anul 2013 a fost alocată o sumă de 266.000 de lei pentru amenajarea acestor locuri de joacă şi amplasarea de aparate de fitness, iar în anul 2012 a fost alocată o sumă de 457.000 de lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.