fbpx

VIDEO Romii s-au decis pe cine vor vota la Alegerile Prezidențiale. Iată ce spun regii Cioabă!

190

Daniel Cioabă, regele romilor din România și Dorin Cioabă, regele internațional al romilor au opinii diferite în privința Alegerilor Prezidențiale. Dorin Cioabă este sceptic și crede că nimeni vrea să facă protocol cu romii așa că recomandă acestora să voteze fiecare cum crede de cuvință.

 

Daniel Cioabă spune că așteaptă la negocieri pe cei care au programe pentru romi și că vor vota pe cel care are cele mai bune programe pentru comunitatea lor si pe cel care va face un protocol scris de colaborare cu romii.

 

„Romii nu mai vor să-şi dea votul pentru un litru de ulei sau un kilogram de zahăr. Oamenii vor ca prin votul lor să rezolve problemele comunităţii. Aşteptăm ofertele celor 14 candidaţi cu privire la romi, după care îl vom alege pe cel care va avea programe speciale pentru romi. Noi, comunitatea de romi, suntem ca un copil căzut în noroi şi orice mână care ni se întinde o vom prinde pentru că avem nevoie de ajutor. Dintre cei 14 candidaţi, pe cel care ne va oferi ajutorul îl vom susţine, indiferent care va fi acesta”, a declarat Daniel Cioabă.

 

„Şi-au dat şi ei seama că se înşeală pe ei înşişi. Îşi asigură traiul pentru o zi şi pe urmă nu îi mai bagă nimeni în seamă timp de patru ani. Romii sunt mai şmecheri, o să le ia şi pachetele şi vor vota cu cine vor ei”, spune Daniel Cioabă.

daniel cioaba

Potrivit acestuia, candidaţii la Preşedinţie sunt aşteptaţi în comunităţile de romi pentru a-şi prezenta programele şi pentru a preciza ce doresc să facă pentru etnie.

 

„Preşedintele pe care noi vrem să îl susţinem este acela care are programe speciale pentru romi, legi speciale, să avem şcoli speciale pentru oamenii cu probleme cum sunt romii. Iar cea mai mare problemă cu care noi ne confruntăm este aceea a locurilor de muncă. Ei trebuie să aibă în vedere acest lucru”, a spus Daniel Cioabă.

 

Acesta a adăugat că nu are un favorit în cursa electorală, dar vrea ca viitorul preşedinte să aibă câteva calităţi: „Calitatea numărul unul ar fi să fie trup şi suflet pentru ţară, că doar pentru asta este ales. Restul calităţilor din viaţa personală…aia e. Şi mai ales să fie mai aproape de comunitatea romilor pentru că noi suntem cu probleme, oamenii cu probleme din România”.

 

Întrebat dacă ar vota o femeie, având în vedere că în tradiţia romilor nu se obişnuieşte ca femeile să deţină funcţii importante, Daniel Cioabă a răspuns că romii ar trece peste aceste tradiţii, dacă o femeie candidat le-ar propune programe speciale pentru romi.

 

„La noi, în tradiţiile noastre, nu prea dăm funcţii de conducere unei femei. Ce să zicem, dacă ar fi nişte programe speciale pentru comunitatea noastră, trecem şi peste cutuma asta şi tradiţie”, a afirmat Cioabă, precizând că romii doresc un protocl scris de la candidatul pe care l-ar susţine.

El a mai spus că romii şi-au dat seama că sunt înşelaţi şi că nu mai vor doar promisiuni.

 

Dorin Cioabă, opinie diferită

Dorin Cioabă este sceptic și crede că nimeni vrea să facă protocol cu romii așa că recomandă acestora să voteze fiecare cum crede de cuvință.cioaba

”Eu am încercat să iau legătura cu mai multe partide și să le solicităm un acord, un parteneriat în vederea susținerii candidatului lor la președinție. (..) Probabil că nu vor să aibă un acord scris cu organizațiile romilor și nu știu de ce. Probabil le este teamă și nu vor să fie asociați cu romii, așa că nu mai rămâne decât planul doi. Adică cel care vine cu plasa mai plină, cu acela să voteze oamenii din comunitate. (..) Este mai ușor să ducă o plasă cu mâncare sau bani. Nu au decât să procedeze în felul acesta. Probabil va ieși președintele României cel care are sarsanaua mai plină. Eu nu fac niciun fel de recomandare. Nici eu nu știu cu cine voi vota. Nimeni nu îi bagă în seamă pe romi. (..) Noi ne vom supune președintelui pe care îl alege majoritarea”, a spus Dorin Cioaba.

(..) Eu nu o să îi îndemn pe simpatizanții noștri să voteze cu vreun candidat. O să lăsăm la libera alegere a fiecăruia să voteze cum vrea.

Tc. 17.41

O să pun în câteva localități camere de filmat ca să vedeți cum vin să fure voturile de la romi. Să vedem cine e mai josnic? Noi romii care suntem ectichetați ca hoți sau cei care ne învață să facem furturile acestea.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.