Rețeaua Biblionet Sibiu se extinde cu o nouă bibliotecă publică la Moșna

0 172

Vineri, 10 octombrie 2014, la orele 17:00 va avea loc deschiderea unei noi biblioteci cu CIP (calculatoare cu internet pentru public) în localitatea Moșna, județul Sibiu.

 

Proiectul reprezintă suma eforturilor celor implicați: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Primăria și Consiliul Local Moșna și Fundația IREX București și se încadrează în programul național Biblionet – lumea în biblioteca ta.

Inaugurarea bibliotecii, amenajată în șura unui site ecomuzeu, se va face în cadrul Conferinței ”Turismul rural în sate ecomuzeu”, manifestare cuprinsă în Programului Festivalul Verzei, o sărbătoare tradițională a Moșnei care adună de la an la an tot mai mulți turiști și producători locali și zonali.

Biblioteca Județene ASTRA Sibiu prin intermediul departamentului Metodic. Comunicare. Programe a făcut posibilă derularea programului Biblionet pe o perioadă de 3 ani, timp în care au fost dotate 35 de biblioteci publice cu 135 de calculatoare și echipamente periferice, în valoare de 772.216 lei (soft & echipament).

Programul Biblionet a ajuns și la Moșna, unde pe lângă donația echipamentelor IT (4 calculatoare, soft-uri și periferice) a făcut să fie posibilă amenajarea unui centru cultural cu bibliotecă publică într-o locație nouă, cu o colecție de carte îmbunătățită.

 

Despre programul Biblionet în România

Biblionet este o inițiativă a Fundației Bill & Melinda Gates în valoare totală de 26,9 milioane de dolari pe o durată de 5 ani și își propune facilitarea accesului la informație prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice. În România sunt 2.876 de biblioteci în cele 41 de județe, dintre acestea, 89% sunt instituții de dimensiuni mici, localizate în mediul rural. Programul Biblionet a dotat deja peste 2.300 de biblioteci locale cu peste 9.790 de calculatoare și echipamente aferente pentru a oferi acces gratuit la internet și a instruit aproape 3.000 de bibliotecari pentru a iniția și asista utilizatori în accesarea informației.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.