Incident incredibil la summitul Comunitatii Statelor Independente (CSI) de la Minsk unde presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau moldovean Nicolae Timofti au avut un schimb dur de replici, cei doi lideri au fost aproape chiar de a se lua la bataie.
Timofti si-a exprimat regretul in legatura cu atitudinea Rusiei fata de semnarea Acordului de Asociere intre Republica Moldova si UE si i-a reprosat lui Putin introducerea embargourilor pentru produse moldovenesti.
“Ne pare rau ca, in urma negocierilor si consultarilor pe care le-am avut, colegii nostri din Rusia au introdus embargoul. Nu au fost aduse argumente plauzibile privind introducerea embargoului”, a subliniat Timofti.
La randul sau, Putin si-a exprimat regretul ca Republica Moldova refuza sa se consulte cu Rusia privind asocierea sa cu Uniunea Europeana.
“Rusia a initiat consultari intense cu Uniunea Europeana si Ucraina. Si iata rezultatul, am convenit ca intrarea in vigoare a Acordului de liber-schimb UE-Ucraina va fi amanata. Dar unde a fost Republica Moldova? De ce cu R. Moldova nu am putut construi asemenea relatii? Ne-am adresat (Chisinaului) in repetate randuri cu o propunere similara, dar, din pacate, nu am primit un raspuns clar din partea colegilor nostri moldoveni”, a denuntat liderul rus.
“Nu ne-am opus niciodata unor relatii mai apropiate cu UE, noi insine dorim aceasta apropiere”, a subliniat Putin, apreciind ca “dificultatile apar nu din cauza unor masuri restrictive, ci a refuzului partenerilor nostri de a sa discuta in mod deschis despre toate riscurile pentru economia rusa”.
Schimbul de replici intre Putin si Timofti a continuat chiar si in timpul discursului lui Emomali Rahmon, presedintele Tajikistanului. Jurnalistii prezenti la reuniune nu au reusit sa auda discutia dintre cei doi lideri, insa au apreciat ca Putin si Timofti au fost aproape de a se lua la bataie, scrie Moskovski Komsomolet (MK) in editia de vineri.
Potrivit cotidianului, discutia tensionata dintre liderul >>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns