Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina incepand din vara in cadrul unor exercitii, asta inaintea unor negocieri asupra armistitiului fragil din estul acestei tari.
“Seful statului l-a insarcinat pe ministrul Apararii sa inceapa sa aduca trupele inapoi catre bazele lor permanente”, a anuntat Kremlinul sambata seara tarziu, referindu-se la cei aproximativ 17.600 de militari implicati in manevre, din vara, in regiunea Rostov, in sudul Rusiei.
Ministrul Apararii Serghei Soigu a primit ordinul prezidential dupa ce a raportat ca “antrenamentul de vara in poligoanele de tir din Districtul Militar Sud s-a terminat”, a continuat Kremlinul.
Putin urmeaza sa aiba o intalnire cu presedintele ucrainean Petro Porosenko la summitul de vineri de la Milano, in prezenta unor reprezentanti europeni de rang inalt, inclusiv cancelarul Angela Merkel si premierii italian Matteo Renzi si britanic David Cameron.
Kievul si Occidentul, care au adoptat sanctiuni economice fara precedent impotriva Rusiei, acuza Moscova ca i-a inarmat pe rebelii prorusi din estul Ucrainei si ca a trimis, in august, trupe din cadrul armatei pentru a-i sustine.
Sursa: mediafax.ro
>>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns