Percheziții în Sibiu la o fabrică de prelucrare a pielii. Prejudiciu IMENS produs statului român!

194

Polițiștii de investigare a fraudelor au făcut marți dimineață un numă de 38 de percheziții domiciliare în opt județe și în Capitală printre care și în Sibiu. Este vorba de un dosar în care este vizată activitatea infracțională a 68 de persoane fizice și societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la peste 21 de milioane de lei.

 

La Sibiu perchezițiile au vizat o fabrică de prelucrare a pielii.

„În fapt, persoanele bănuite ar fi cumpărat piei de animale de la persoane fizice și, pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit și al TVA-ului aferent, ar fi declarat organelor fiscale achiziții de la societăți cu caracter de tip ‘fantomă’, administrate tot de către aceștia, în mod direct sau prin interpuși”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis marți AGERPRES.

Astfel, în perioada 1 ianuarie 2013 — 1 august 2014, prin intermediul celor 33 de societăți comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile documente ce atestă cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, printr-un circuit fictiv de societăți comerciale, prin care administratorii întregului lanț comercial, ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 21.246.274 lei.

De asemenea, prin transferuri succesive și ridicări de numerar, ar fi disimulat originea ilicită a sumei de 161.857.383 de lei.

„La data de 14 octombrie, sub coordonarea Direcției de Investigare a Fraudelor din IGPR, 182 de polițiști, dintre care 105 specializați în investigarea fraudelor, precum și polițiști criminaliști, de investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, ordine publică și luptători de acțiuni speciale, sprijiniți de jandarmi, acționează pe raza Municipiului București și a opt județe (Prahova, Dâmbovița, Buzău, Galați, Neamț, Sibiu, Arad și Argeș) pentru probarea activității infracționale a mai multor persoane fizice și juridice”, se mai arată în comunicat.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Întreaga operațiune beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din IGPR.

Sursa: agerpres.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.