Presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau ucrainean Petro Porosenko s-au aflat din nou fata in fata, de aceasta data intr-o intalnire desfasurata la Milano in prezenta mai multor lideri europeni.

”Am facut un important pas in discutiile despre Ucraina. Consideram important sa includem Rusia in solutionarea problemelor internationale”, a declarat Renzi, gazda reuniunii, dupa discutiile care au durat o ora si jumatate, dupa cum informeaza RIA Novosti.

“Evident, exista inca multe divergente, este normal (…) dar as vrea sa subliniez dorinta reala de a gasi o solutie”, a adaugat seful guvernului italian, potrivit AFP.

Alaturi de Vladimir Putin si Petro Porosenko, la intalnire au fost prezenti cancelarul Angela Merkel, presedintele francez François Hollande, premierul britanic David Cameron, premierul italian Matteo Renzi si presedintii Consiliului European si Comisiei Europene, Herman Van Rompuy si Jose Manuel Barroso.

Aceasta reuniune, desfasurata in acelasi format cu cel din iunie din Normandia, cu prilejul marcarii a 70 de ani de la Debarcarea aliatilor, a fost precedata de o serie de intalniri bilaterale, intre care cea de doua ore si jumatate de joi seara tarziu dintre Vladimir Putin si Angela Merkel. La sfarsitul discutiilor, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat ca intre presedintele Putin si cancelarul Angela Merkel exista inca “serioase divergente” cu privire la Ucraina.

Situatia din Ucraina va fi din nou discutata vineri la Milano, in cadrul unei noi intalniri intre presedintii Vladimir Putin, Petro Porosenko, François Hollande si cancelarul german Angela Merkel, dupa cum au anuntat surse din delegatia franceza.

Sursa: agerpres.ro

>>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu