Aproape 50 de milioane de lei pentru proiecte din judeţul Sibiu. Iată unde merg banii!

0 204

Un număr de 11 primari din judeţul Sibiu au semnat luni la Consiliul Judeţean Sibiu contractele de finanţare sau actele adiţionale aferente rectificării bugetare din cadrul OUG 28/2013 Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În urma acestei rectificări judeţul Sibiu a primit pentru investiţiile proprii şi investiţiile primăriilor suma de 18 milioane de lei.

 

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală sunt sprijinite 49 de proiecte la nivelul judeţului Sibiu pentru 30 de unităţi administrativ teritoriale.

 

Anul acesta judeţul Sibiu a primit 49 de milioane de lei. Iniţial judeţului Sibiu i-au fost alocate 25 de milioane de lei. În urma rectificării bugetului de stat în luna august judeţului Sibiu i-au revenit 6 milioane de lei, iar în luna octombrie alte 18 milioane de lei distribuite unităţilor administrativ teritoriale cu un stadiu avansat al lucrărilor, respectiv al achiziţiilor şi care şi-au luat angajamentul că vor cheltui banii până la finalul anului.

 

„Este un program important pentru unităţile administrativ teritoriale din judeţul Sibiu. Suma iniţială practic s-a dublat ajungându-se la 49 milioane de lei, bani care asigură finanţarea celor 49 de proiecte astfel încât lucrările să se desfăţoare în ritmul pe care şi l-au propus beneficiarul şi constructorul. Sunt sume importante pentru judeţul Sibiu şi programe de dezvoltare importante, care contribuie la dezvoltarea strategiei economico – sociale a judeţului Sibiu” a precizat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean.cindrea

În acest an, la nivelul judeţului Sibiu, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală s-au alocat subprogramul „Modernizarea satului romănesc pentru investiţii în infrastructura de apă şi canalizare, modernizarea drumurilor de interes local şi modernizarea de unităţi şcolare” cu o valoare de 25 milioane de lei, subprogramul „Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor pentru investiţii în infrastructura de apă şi canalizare, modernizarea drumurilor de interes local în valoare de peste 3 milioane de lei şi subprogramul „Infrastructură de nivel judeţean pentru investiţii în infrastructura de drumuri” în valoare de peste 20 milioane de lei.

 CLICK AICI SĂ VEDEȚI UNDE SE DUC BANII ȘI PE CE PROIECTE!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.