Un copil de doi anisori din satul Gueckedou, Guineea, a fost prima victima inregistrata a acestui focar de Ebola, acest caz fiind inregistrat in decembrie 2013.

EBOLA, O MARE PACALEALA MONDIALA! CARE ESTE SCOPUL ACESTEI CRIZE FALSE! VIDEO
EBOLA, PE INTELESUL TAU! TRANSMITERE, SIMPTOME SI METODE DE PREVENIRE! VIDEO
TEORIA CONSPIRATIEI: VIRUSUL EBOLA, PREZIS DE UN DESEN ANIMAT DE ACUM 17 ANI! VIDEO

Micutul a contractat boala de la un liliac vanat de familia sa. De atunci, epidemia s-a dezlantuit, scrie The Independent care precizeaza ca desi s-a interzis vanatoarea si consumul de carne de vanat, oamenii locului nu tin intodeauna cont de interdictie. Carnea de animale salbatice consumata este de multe ori carnea de maimute, ca cimpanzeii sau gorile, precum si cea a liliecilor.

De altfel comertul cu vanat este creditat si pentru focarele anterioare de Ebola, in special in cazul animalelor infectate. In plus, una sau mai multe tulpini din virusul HIV provine de carnea de vanat din Africa Centrala si de Vest.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, “se crede ca lilieci din familia Pteropodidae sunt gazde naturale pentru virusul Ebola”.

Liliecii, care pot fi purtatori pentru o intreaga gama de virusi, sunt sursa probabila pentru transmiterea virusului de Ebola la om, deoarece boala le poate fi fatala.

Profesorul virolog Jonathan Ball a declarat, pentru BBC, ca de multe ori exista un intermediar non-uman, dar ca virusul se poate transmite direct de la lilieci la oameni prin contact cu sangele infestat, atunci cand virusul a avut “acces la celulele in care se poate reproduce”.

Un studiu de la Universitatea din Cambridge dezvaluie ca vanatorii sunt uneori muscati sau zgariati de licieci, iar atunci virusul se transmite de la animal la om.

Dar solutia nu este la fel de simpla ca interzicerea consumului carnii de vanat. Potrivit Centrului de International de Cercetare Silvica, >>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns