Încă o amânare pentru proiectul autostrăzii Sibiu – Pitești

0 125

Proiectul care ar trebui să aducă la finalul său încă 116 kilometri de autostradă pentru România merge dintr-o amânare în alta. Vorbim acum de o amânare în privința studiului de fezabilitate a autostrăzii Sibiu – Pitești.

 

Licitaţia pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, lansată în iunie de fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, şi care avea ca termen de deschidere a ofertelor data 23 iulie, a primit un nou termen, şi anume 5 noiembrie.

 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a prelungit numai în septembrie şi octombrie de patru ori termenul pentru depunerea şi deschiderea ofertelor pentru reactualizarea studiului de fezabilitate aferent autostrăzii Sibiu-Piteşti.

“Având în vedere numeroasele clarificări cu privire la documentaţia de atribuire publicate până în prezent, pentru asigurarea unei perioade suficiente pentru elaborarea unor oferte corecte şi complete, autoritatea contractantă a decis prelungirea termenului de depunere /deschidere a ofertelor”, se arată în anunţul transmis de CNADNR.

Cu toate că, în ultimele zile, premierul Victor Ponta şi ministrul Liviu Dragnea au declarat că între Sibiu şi Piteşti va fi construită o autostradă, în scenariile testate în Master Planul General de Transport publicat de Ministerul Transporturilor segmentul Sibiu-Piteşti este menţionat ca drum expres şi este propus spre finalizare în perioada 2021-2030.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.