Peste 185 milioane euro pentru proiecte cu fonduri europene la dispoziția autorităţilor din Sibiu

260

Secretarii unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Sibiu au participat joi la o întâlnire la Consiliul Judeţean Sibiu care a avut ca temă noutăţile legislative în domeniu, dar şi prezentarea proiectului „Europa pentru cetăţeni 2014-2020”.

La întâlnire a participat Iordan Nicola, secretarul judeţului, Rodica Ţîrlea, şef serviciu Administraţie publică locală din cadrul Consiliului Judeţean Sibiu, Oana Băluţescu, coordonator program „Europa pentru cetăţeni 2014-2020” din cadrul Ministerului Culturii şi Sorin Enuş, consilier de implementare a programului „Europa pentru cetăţeni 2014-2020” din cadrul Ministerului Culturii.

Obiectivele specifice ale programului „ Europa pentru cetăţeni 2014-2020” sunt sensibilizarea publicului cu privire la memoria istorică, la istoria şi la valorile comune precum şi la scopul Uniunii şi anume promovarea păcii, a valorilor sale şi a bunăstării cetăţenilor săi prin încurajarea dezbaterii, a reflecţiei şi a creării de reţele şi încurajarea participării democratice şi civice a cetăţenilor la nivelul UE printr-o înţelegere mai bună a procesului de elaborarea a politicilor Uniunii.

Bugetul programului pentru cei şapte ani (2014-2020) este de 185.468.000 euro.

„A inceput un nou ciclu de finanţare europeană 2014-2020, însă nu avem definite toate liniile de finanţare şi încă lucrăm pe exerciţiul financiar 2007-2013. „Europa pentru cetăţeni 2014-2020”este un proiect important la care poate participa fiecare dintre dumneavostră. Trebuie să aveţi doar idei pentru proiecte şi în rest vă ajutăm noi. Trebuie bine făcute astfel încât să fie respectate toate solicitările” le-a transmis Oana Băluţescu, secretarilor unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Sibiu.

Programul întâlnirii a cuprins şi prezentarea noutăţilor legislative de către Iordan Nicola, secretarul judeţului.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.