Te fac să îți fie rușine că ești român…

1.394

Există două feluri de români care lucrează peste hotare. O categorie care e exemplară și una care te face să îți fie rușine că provine din România.

Știu că s-ar putea să fiu înjurat după ce voi așterne rândurile de mai jos, așa cum știu că o mare parte dintre voi mulți o să îmi dea dreptate.

Zilele trecute am avut ocazia să fiu în primul avion care a zburat între Dortmund și Sibiu. Nu despre zborul în sine vreau să vorbesc, ci despre o coincidență care mi-a arătat încă odată, de ce Ardealul e cu multe clase peste sudul României.
Coincidență sau nu, Wizz Air operează cursa Sibiu – Dortmund aproape la aceiași oră cu cea către București.
Există însă o mare diferență pe care am sesizat-o cu ochiul liber. Pasagerii lor (cei din avionul către București) ”excelează” ca bun simț și educație, față de pasagerii noștri (cei din avionul către Sibiu).
Și acum să vă explic și de ce această concluzie.

Episodul 1 – La check-in
Pasagerii din avionul spre București s-au înghesuit cu brio să facă check-in-ul chiar dacă la ghișeele Wizz Air nu era niciun angajat care să facă acest lucru. Concluzia unui pasager pentru cursa de București a fost ”genială”: ”Ce nesimțiți sunt ăștia.. Ne lasă să așteptăm aici ca idioții”. Nimeni nu s-a sinchisit însă să asculte anunțurile de la sistemul audio al aeroportului prin care se anunța că operațiunea cu pricina se face cu 90 de minute înainte de zbor.

Episodul 2 – La Duty Free
Trei ”băiețași” pleacă acasă cu avionul de București. Intră la duty free în aeroport și se apucă să testeze parfumuri. Dar nu așa cum fac toți oamenii cu testerele de hârtie. Nu! Nu! Au pulverizat în aer câte un jet din fiecare sticluță de parfum și au intrat la propriu cu capul în jetul de parfum. Și au continuat să o facă chiar și când o angajată le-a explicat politicos că nu au voie să facă așa ceva.
Cireașa de pe tort? S-au băgat în față la coada de la casă, pe motiv că ”pierd avionul și se grăbesc”.

Episodul 3 – La îmbarcare
Coincidență sau nu pasagerii pentru ambele avioane s-au îmbarcat la două porți învecinate. Într-o parte au stat frumos cei pentru Sibiu, iar în cealaltă parte cei pentru avionul spre București. Într-o parte liniște și ton civilzat, în cealaltă parte un ”meseriaș” asculta manele pe tabletă, iar altul cu o șapcă de firmă și blugi de fițe înjura de mama focului la telefon.
Totul a culminat cu anunțul că primii îmbarcați sunt pasagerii pentru Sibiu.
Reacția unui mucalit care mergea la București: Ia uite frate îi bagă înaintea noastră pe țăranii de la Sibiu!

Sincer, prefer din toată inima să fiu un ”țăran de Sibiu”, decât un ”mitic” de Capitală idiot și lipsit de orice urmă de bun simț și responsabilitate.

CITEȘTE ȘI: Scrisoarea unei românce care a stat la coadă să voteze la Paris. Se citește viral pe internet!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (54)