VIDEO Așa arată autostrada Săliște – Cunța, cu 3 săptămâni înainte de deschidere!

0 198

Zilele trecute a apărut o noua filmare din avion cu lotul 3 al autostrăzii A1 Sibiu – Orastie. Este vorba de cei 22 de kilometri de autostradă, aflați încă în construcție și care ar urma să fie deschiși traficului pe 15 noiembrie.

Fata de filmarile precedente, se observa cum constructorul italian Impregilo a inceput sa astearna asfaltul, chiar si in zonele afectate de alunecari de teren si care au dus la intarzierea de peste 18 luni. Cu toate acestea, in zonele cu probleme inca se observa suprafete afectate de alunecari de teren, chiar si pe pante abrupte, un lucru ingrijorator in vederea unei posibile deschideri a traficului in viitorul apropiat, anunta hotnews.ro.

Filmarile aeriene au fost realizate prin contributiile financiare ale utilizatorilor forumurilor forum.peundemerg.ro si construim-romania.ro

Lotul 3 (22,1 km) din Orastie – Sibiu (82 km) este singurul neinaugurat in urma cu un an din intreaga autostrada. Lotul 3 n-a putut fi gata la timp (termenul oficial fiind aprilie 2013) in principal din cauza problemelor generate de alunecari de teren pe cateva tronsoane, dar si din cauza reactiei lente a autoritatilor in acest caz.

Situatia lotului a trecut prin mai multe controverse in anul in curs, de la amenintari cu rezilierea contractului, la conflicte solutionate la Tribunalul de Arbitraj, precum si la controverse privind abandonarea lucrarilor de catre constructor, acuzand datorii mari din partea CNADNR. Autoritatile au dat mereu ca termen de finalizare data de 15 noiembrie, adica la peste un an si jumatate intarziere fata de primul termen oficial.

In inregistrarea de mai jos se poate observa cum constructorul Impregilo a inceput sa astearna asfalt chiar si in zonele afectate de alunecarile de teren. Chiar si asa, pe pantele de pe o parte si alta a autostrazii, chiar si pe cele mai abrupte, inca se vad semne de alunecari de teren si sunt indicii ca terenul nu ar fi tocmai stabil pe anumite portiuni.

Planul autoritatilor ar fi sa deschida pe 15 noiembrie autostrada chiar si in aceste conditii si, ulterior, sa se ocupe cu stabilizarea terenului in zonele cu probleme.

Incepand cu secunda 10 se poate observa lotul 3 filmat dinspre lotul 4 ce vine dinspre Sibiu.

La secunda 44 filmarea ajunge deasupra zonei critice de la dealul Aciliu, iar aici se pot observa lucrarile de asfaltare realizate deja, precum si zonele care inca prezinta urme de alunecari si instabilitate (1:02 – 1:10). Alte zone cu instabilitate a solului se pot observa si de partea cealalta a viaductului (minutele 1:39, 1:47, 3:03). Filmarea a fost realizata de Inter-Fly la comanda forumurilor de infrastructura.

Lotul 3 – Cunta – Saliste – km 43+855 – km 65+965

– 22,11 km, valoare contractuala: 604,7 mil. lei fara TVA

– antreprenor general: Impregilo SpA

– trei poduri peste cursuri de apa, trei pasaje peste cai de comunicatie, un viaduct (cel de un km de la Aciliu), un nod rutier (Apoldu de Jos), un spatiu de parcare si servicii

– termen de finalizare (initial): aprilie 2013

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.