Îți expiră buletinul și vrei să votezi? Iată cum îl poți schimba rapid!

0 282

Programul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din cadrul primăriei Sibiu se prelungeşte. Termene de eliberare mai scurte în această perioadă.

Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor îşi prelungeşte programul în perioada celor două scrutine ale alegerilor prezidenţiale, pentru a oferi sibienilor, dar şi locuitorilor comunelor Cristian, Gura Rîului, Marpod, Poplaca, Răşinari, Roşia, Slimnic, Şura Mare, Şelimbăr şi Vurpăr posibilitatea de a obţine o carte de identitate valabilă pentru a-şi putea exprima votul la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în luna noiembrie.

Prelungirea programului
Sâmbătă, 1 noiembrie şi respectiv sâmbătă, 15 noiembrie, ghişeele serviciului public amintit vor fi deschise între orele 8 şi 16 atât pentru preluări de cereri, cât şi pentru eliberarea de acte de identitate.
Duminică, 2 noiembrie şi duminică, 16 noiembrie, programul de lucru al acestui serviciu se va desfăşura între orele 8 şi 21, atât pentru preluarea dosarelor, cât şi pentru eliberarea cărţilor de identitate.
Ghişeele vor fi deschise în zilele lucrătoare conform programului obişnuit: de luni până joi între orele 8.30 – 13 şi 14 – 16.30, în zilele de miercuri 8.30 – 13 şi 14 – 18.30, iar în zilele de vineri între orele 8.30 – 13.

 Reducerea termenului de eliberare a cărţilor de identitate
O altă măsură luată de serviciul de resort este cea a reducerii termenului de eliberare a cărţii de identitate la 5 zile lucrătoare în această perioadă, iar cererile cetăţenilor cu drept de vot înregistrate zilele acestea vor fi soluţionate prin înmânarea cărţii de identitate sau cărţii provizorii de identitate în cel mai scurt timp, pentru a-şi putea exprima votul.

Actele necesare se regăsesc la avizierele de la sediul serviciului de pe Bulevardul Victoriei, nr. 1-3, în pasajul subteran de lângă magazinul „Dumbrava” precum şi pe pagina instituţiei – www.sibiu.ro, în meniul „Acte necesare pe categorii” – „Evidenţa Persoanelor”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...