Învață să votezi informat la alegerile prezidențiale! Proiectul ajunge și la Sibiu

175

Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum alături de Consiliile de Tineret Qvorum  oganizează proiectul GO TO VOTE! pentru alegerile prezidențiale în perioada 29-31 octombrie 2014. Aflat la cea de-a patra ediție, proiectul se va desfășura în 6 județe din țară: Dolj, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Dâmbovița și Buzău.

Proiectul GO TO VOTE! pentru alegerile prezidențiale îşi propune să încurajeze participarea la vot a cetăţenilor la alegerile prezidențiale, precum și conștientizarea importanței votului fiecărei persoane.
Demersul se adresează în principal tinerilor care au împlinit 18 ani și care votează pentru prima dată, cât și celorlalți cetățeni ai României cu drept de vot.
Astfel,  beneficiarilor proiectului li se va facilita cunoașterea, conform Constituției României,  a atribuțiilor Președintelui României în cadrul unor seminarii și prezentări interactive. Sunt utilizate metode de invățare experiențială și este încurajat dialogul structurat și angajarea activă în dezbateri.
GO TO VOTE! reprezintă un follow-up al proiectului Informația înseamnă putere! Fii Puternic!, desfăşurat de Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum în licee din toată țara, și se organizează cu regularitate în perioada premergătoare alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale.

Calendar desfășurare proiect:
Jud. Sibiu
Locație, ora și data: 30 octombrie, ora 10:00, Colegiul Economic George Barițiu
Persoană de contact: Rodica-Ana Deaconescu, 0741 242 737

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi