cayenne

Capsaicina este un compus care se găsește în majoritatea soiurilor de ardei iuți și are efect analgezic, combate durerile, mai ales aplicată local. Tocmai de aceea, extractul de capsaicina este folosit în fabricarea de creme și unguente pentru tratarea durerilor articulare (artrita), durerilor musculare, luxațiilor, neuropatiei diabetice, fibromialgiei, nevralgiei de trigemen; de asemenea, ameliorează psoriazisul, inflamațiile sau entorsele.
Această cremă foarte bună pentru combaterea durerilor de orice fel este foarte simplu de făcut acasă; mai mult decât atât, puteți cultiva ardeii iuți în ghivece.

Recomandare: BEI CAFEA? AFLĂ CUM RECICLEZI ZAȚUL

Ardeii cei mai buni sunt cei foarte iuți, cu un conținut mare de capsaicină. Cunoscuți și ca ardei cayenne, soiul de ardei mici pe care îi cultivăm și de decor, pot fi utilizați pentru crema făcută in casă, dar trebuie să fie uscați; în acest sens, puteți lua ardeii proaspeți, îi tăiați pe lungime și îi înșirați pe un șnur pe care îl puteți agăța într-un loc bine ventilat și aerisit unde se pot usca în voie. Procesul de uscare poate să dureze între una și trei săptămâni (în funcție de cât de uscat și de ventilat este locul), iar apoi puteți începe să preparați crema.

Aveți nevoie de:
• Ardei cayenne tăiați și uscați
• Ulei de măsline (puteți folosi și de migdale, avocado sau de argan)
• Bol de sticlă

Mod de preparare:
În bolul de sticlă puneți ardeii cayenne în așa fel încât să nu ocupe mai mult de trei sferturi din bol. Apoi adăugați uleiul până ce ardeii sunt acoperiți în totalitate.
În plus, puteți adăuga o plantă medicinală care ar putea să dea o tentă personală cremei; de exemplu, puteți adăuga ghimbir care s-a demonstrat a fi foarte benefic în ceea ce privește îmbunătățirea circulației sanguine și care are, de asemenea, proprietăți analgezice. O altă opțiune ar fi arnica.
În acest stadiu aveți două opțiuni care depind de timpul pe care îl aveți la dispoziție sau de cât de repede aveți nevoie de produs: puteți fierbe amestecul la bain marin la foc mic timp de 2 ore sau puteți lăsa bolul la infuzat între 10 și 15 zile într-o zonă uscată și ferită de lumină.
Se scurg bine ardeii de ulei, se strecoară uleiul și se păstrează într-un borcan de sticlă. Acest amestec cu acțiune analgezică îl puteți folosi pentru următoarele 6 luni prin aplicarea locală prin masaj pe zona dorită. Se poate utiliza de mai multe ori pe zi. Nu uitați că acest ulei este destinat exclusiv uzului extern și nu trebuie ingerat.

SURSA. ECO – AGRICULTOR

Comentariul meu

Lasă un răspuns