video foto s-a inaugurat pista pentru biciclete sibiu – rășinari și retur. urmează sibiu – ocna sibiului!

Pista are 10,623 km, a costat 3,95 milioane de lei şi a fost realizată în 4 luni de zile. Proiectul  a fost cuprins în planul de investiţii al Consiliului Judeţean pentru anul 2014, iar constructorul S.C. CON-A S.R.L. Şelimbăr a câştigat licitaţia pe SEAP

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea a dat astăzi startul oficial primilor biciclişti pe noua pistă construită pe traseul Calea Dumbrăvii (DJ106A)-Tropinii Noi prin Pădurea Dumbrava- DJ106R-Calea Poplăcii.

Printre bicicliştii aflaţi la start s-a numărat Ovidiu-Ioan Sitterli, prefectul judeţului Sibiu şi Nicolae Ivan, consilier pentru activităţi sportive în cadrul Asociaţiei de Turism Sibiu. La inaugurarea noii piste pentru biciclete au participat şi reprezentanţii constructorului. Pista are 10,623 km, a costat 3,95 milioane de lei şi a fost realizată în 4 luni de zile.

„Este un proiect la care am ţinut foarte mult, pentru că dorim să promovăm şi să încurajăm mişcarea şi sportul în aer liber, mijloacele alternative de deplasare nepoluante şi nu în ultimul rând protecţia mediului. Am reuşit ca în cele 4 luni promise în luna iunie, să realizăm cea mai frumoasă pistă de biciclete din ţară la standarde moderne de execuţie şi siguranţă, iar pentru aceasta mulțumesc echipei de la Consiliul Județean și constructorului. În egală măsură mulțumesc tuturor consilierilor județeni care au aprobat proiectul în unanimitate, ca de altfel toate proiectele importante pentru județul Sibiu și pentru comunitățile din județ”, a precizat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.cindreaPista porneşte din zona Hotelului Hilton şi urmează traseul DJ 106A Sibiu-Păltiniş, pe partea dreaptă, pe o lungime de 4,860 km, cu o lăţime de 1,50 m. Apoi traversează Pădurea Dumbrava şi se intersecteză cu DJ106R, Sibiu-Poplaca, la Uzina de Apă. Acest tronson măsoară 4,455km, cu o lăţime de 1,90 m pe un singur sens. Acest tronson a suferit şi modificări în timpul realizării, s-a făcut un singur sens pe lăţime mai mare şi s-a mai redus din lungime. Iniţial lungimea era de 5,320 km şi lăţimea de 80 cm pe sens. Pe acest tronson pista este realizată din balast stabilizat, în vreme ce restul zonelor sunt din asfalt. De la Uzina de Apă pista urmează traseul DJ 106R, de o parte şi de alta a drumului pe o lungime de 1,308 km şi o lăţime de 1 m pe sens.siterli prefect

Proiectul  a fost cuprins în planul de investiţii al Consiliului Judeţean pentru anul 2014, iar constructorul S.C. CON-A S.R.L. Şelimbăr a câştigat licitaţia pe SEAP. Lucrările au început în 11 iunie 2014 şi au fost finalizate în 10 octombrie 2014. Există deja discuții pentru o nouă pistă pentru biciclete, pe traseul Sibiu – Ocna Sibiului, ale cărei lucrări ar putea începe în primăvara anului viitor.

Ultima oră

Comentariul meu