Iohannis: România nu poate să arate în faţa Europei ca o ţară în care cetăţenii săi sunt bruscaţi în ambasade şi nu sunt lăsaţi să voteze

197

Le mulţumesc încă o dată tuturor celor care au fost duminică la vot. Îndemn oamenii care se consideră de dreapta să vină alături de mine. Eu sunt reprezentantul dreptei româneşti, împotriva stângii neautentice, nereformate, corupte, dar îi chem alături de mine şi pe toţi cei care pe 16 noiembrie cred că se poate face o schimbare, împreună vom face această schimbare.

Din acest moment competiţia este între mine şi Victor Ponta. Rezultatul votului confirmă că această schimbarea este posibilă în România. Se pune atunci, sigur, întrebarea: care este diferenţa între mine şi Victor Ponta? Eu mă angajez pentru o naţiune care este respectată, o ţară în care legile funcţionează, o Românie a bunăstării şi a locurilor de muncă. România lui Victor Ponta este o Românie a corupţiei şi a minciunii, a scandalului în ţară, a haosului şi a dezorganizării, şi, cum am văzut în ziua votului, a dispreţului faţă de diaspora românească.
Pe 2 noiembrie am avut o situaţie scandaloasă în diaspora. S-a dovedit că este nevoie de o Românie a lucrului bine făcut, fiindcă acest guvern ne-a arătat în toată acestă perioadă că este incapabil să organizeze corect alegerile, însă este capabil doar să îşi dispreţuiască cetăţenii.
Aşa cum a fost ziua votului în diaspora, tot aşa va arăta întregul an 2015: dezordine, haos, lipsă de respect faţă de cetăţeni. Episodul de duminică este simbolic pentru atitudinea guvernului faţă de cetăţenii săi: dispreţ. Vedem în România  de astăzi că relaţia între guvern şi cetăţean este fundamental degradată şi cum sunt încălcate principiile democratice.
Pentru mii de români care trăiesc şi muncesc în străinătate dreptul la vot, un drept fundamental a fost încălcat. România nu poate să arate în faţa Europei ca o ţară în care cetăţenii săi sunt bruscaţi în ambasade şi nu sunt lăsaţi să voteze. Este regretabil că Guvernul României a reuşit să ne facă de râs, să ne facă de minune în faţa străinătăţii. Mândria de a fi român nu trebuie folosită ca slogan şi scris pe bannere şi pereţi. Trebuie să fie o atitudine faţă de proprii cetăţeni. Trebuie să fie o atitudine a respectului faţă de cetăţeni.
Eu de la primul ministru nu aştept doar declaraţii în conferinţe de presă. Vreau fapte. Primul ministru trebuie să ia măsuri să îi demită pe cei care i-au supus pe românii din diasporă la această umilinţă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.