Ponta a trimis corpul de control al Guvernului să verifice retrocedările la primăria Sibiu. IOHANNIS REACȚIONEAZĂ!

194

Corpul de Control al primului ministru a început în săptămână, o acţiune de control la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), la primăria Sibiu. Iohannis se arată mirat că acest control are loc chiar în plină campanie electorală.

Acțiunea ANRP este generată se pare de informaţii privind acordarea unor despăgubiri în favoarea unei cesionar, pentru imobile situate inclusiv în Sibiu.
„Corpul de control al primului-ministru desfăşoară, începând cu 3 noiembrie 2014, o acţiune de control la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. La baza acţiunii de control au stat informaţii transmise de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor care se referă la activitatea proprie a acestei entităţi cu privire la acordarea unor despăgubiri că măsuri reparatorii, în favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.
Conform sursei citate, obiectivul controlului se referă la verificarea respectării prevederilor legale şi a modului de îndeplinire a atribuţiilor de către ANRP în procesul de aplicare a Legii privind imobile naţionalizate, perioada supusă controlului fiind cuprinsă între 1 ianuarie-31 decembrie 2010.
Guvernul arată că, în situaţia în care echipa de control constată că anumite acte sau operaţiuni au fost iniţiate anterior datei de 1 ianuarie 2010 ori şi-au produs efectele ulterior datei de 31 decembrie 2010, se va putea extinde perioada supusă controlului cu privire la acele acte sau operaţiuni.

Iohannis: ”Stau liniștit. Nu o să găsească nicio neregulă!”
„Chiar în perioada de campanie electorală. Interesant. Nu e niciun fel de problemă, la Primăria Sibiu s-au făcut nenumărate verificări şi se vor face în continuare. Stau foarte liniştit, ştiu ce este acolo şi nu o să găsească nicio neregulă”, a comentat Klaus Iohannis anunţul făcut de Guvern, privind verificările de la Primăria Sibiu.

El a ţinut să precizeze că îi dă de gândit faptul că „domnul Ponta, candidatul Ponta îl trimite pe prim-ministrul Ponta să trimită Corpul de Control la Primăria contracandidatului, să facă verificări, cu zece zile înainte de turul doi al alegerilor”.

„Totuşi, parcă lucrurile nu sunt în regulă”, a afirmat Iohannis, adăugând: „Eu vă spun oricând, simplu. Oricine poate să controleze orice, nu există nereguli la primăria Sibiu. Simplu de tot”. sursa: mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.