medicul mihai roman

În perioada 27-31 octombrie, Dr. Mihai Dan Roman, medicul şef al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a participat la Congresul German de Ortopedie şi Traumatologie de la Berlin.

medicul mihai roman
Cu această ocazie, Dr. Roman a efectuat şi o vizită la una din clinicile de vârf ale capitalei Germaniei.
În acest an congresul s-a desfăşurat sub deviza: “Wissen schaft Vertrauen” – “Cunoaşterea generează încredere”, şi s-a bazat pe un concept alcătuit din trei piloni:
I. Ştiinţă şi cercetare;
II. Politică sanitară şi socializare (networking);
III. Cursuri de instruire şi seminarii de pregătire.
Evenimentul a adunat câteva mii de participanţi din tot spaţiul vorbitor de limbă germană şi nu numai.
„Lucrările s-au desfăşurat în paralel în 15 săli şi au atins toate temele importante ale ortopediei şi traumatologiei, adresându-se în egală măsură chirurgilor experimentaţi, rezidenţilor şi studenţilor la medicină pasionaţi de ortopedie, precum şi asistenţilor medicali. Au participat câteva sute de firme din industria medicală care şi-au prezentat produsele şi au susţinut workshopuri extrem de interesante. Participarea la acest congres, poate cea mai prestigioasă şi de anvergură manifestare de acest fel din Europa, mi-a permis să mă informez şi să învăţ multe lucruri noi, dintre care o parte măcar, sper să le pot aplica la reîntoarcerea în ţară, în clinica pe care o conduc”, a declarat Dr. Mihai Dan Roman.
În ceea ce priveşte vizita efectuată de medicul sibian la unul dintre cele mai importante centre de chirurgie a genunchiului din Germania, acesta a precizat: „am avut ocazia sa mă reîntâlnesc cu mai vechii mei profesori şi prieteni care m-au format în acest domeniu în urmă cu mulţi ani, mai exact în 2001 Totodată, am avut onoarea să particip activ la diverse operaţii alături de aceştia, fapt ce mi-a permis să descifrez mai bine o parte din secretele acestor profesionişti de marcă, să-mi împrospătez cunoştinţele şi să înţeleg mai bine cum funcţionează unul din sistemele medicale cele mai avansate din lume, cum este cel german”.
„A fost o săptămână de o intensitate greu de egalat alături de oameni dedicaţi şi pregătiţi, în care am trăit o experienţă profesională şi umană de excepţie”, a concluzionat Dr. Mihai Dan  Roman, medicul şef al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a SCJU Sibiu.

Comentariul meu

Lasă un răspuns