Alegerile si protestele din Romania au facut inconjurul lumii, principalele agentii de presa straine nu au ratat ocazia de atinge acest subiect fierbinte, aratand manifestatiile care au avut loc in mai multe orase importante ale tarii, unde mii de persoane au acuzat Guvernul ca a ingreunat votul romanilor din strainatate in primul tur al alegerilor prezidentiale de la 2 noiembrie.

REUTERS scrie ca mii de persoane s-au adunat in orase de pe tot teritoriul Romaniei pentru a-i sustine pe compatriotii din strainatate, care au fost “impiedicati” sa voteze in primul tur. Protestatari din capitala si din orasele Cluj si Timisoara, in vestul tarii, i-au cerut premierului Victor Ponta, clasat primul dupa turul intai, sa demisioneze, acuzandu-l ca a esuat sa asigure tuturor cetatenilor dreptul de a vota.

La Cluj, participantii la proteste au agitat bannere pe care se putea citi “Dreptul la vot” sau “Solidaritate cu diaspora” si au strigat “Demisia” si “Romania libera”, scrie agentia.

“O victorie a lui Ponta poate aduce mai multa stabilitate tarii cu 20 de milioane de locuitori, dupa o recesiune dureroasa si ani de galceava intre el si Basescu, dar multi afirma ca sunt ingrijorati in legatura cu independenta sistemului judiciar”, comenteaza Reuters.

Agentia ASSOCIATED PRESS (AP), citata de postul Fox News, noteaza ca acest protest fata de Guvern, acuzat ca ridica dificultati in calea votului romanilor din strainatate, are loc cu o saptamana inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale.

Romani din Paris, Londra, Viena, dar si din alte tari au denuntat faptul ca nu au putut sa voteze din cauza cozilor lungi, pe 2 noiembrie, aminteste postul american, adaugand ca Guvernul a promis vineri sa deschida mai multe cabine de votare si alte masuri pentru accelerarea procesului de vot, dar protestatarii considera ca nu este suficient.

Premierul Ponta il infrunta pe primarul Sibiului Klaus Iohannis pe 16 >>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns