de ce este bine sa consumi fructe inainte de masa?

Pentru a fi sanatosi, trebuie sa consumati o varietate de fructe in fiecare zi, insa ele sunt utile mai ales atunci cand sunt consumate inainte de fiecare masa.
de ce este bine sa consumi fructe inainte de masa?

Imbunatateste digestia
Fructele apartin grupului de carbohidrati simpli care cuprind toate zaharurile naturale pe care organismul sa le poata absorbi rapid. Cand mancati fructe inainte de masa, se reduce riscul de tulburari gastro-intestinale. Fructele luate dupa masa pot fi adesea cauza pentru aparitia durerii abdominale, deoarece acizii continuti in acestea, intarzie digestia carbohidratilor si cauzeaza fermentatia. In consecinta apar durerile de stomac, balonare si altele.

Reduce senzatia de foame
Fructele sunt bogate in fibre alimentare. Consumul de cateva bucati de fructe proaspete cu 20-30 de minute inainte de masa, va poate ajuta ca la masa de pranz sa mancati mai putin. Fibrele alimentare din fructe creeaza un sentiment de plenitudine la nivelul stomacului, reducand riscul de supraalimentare. Datorita fibrelor utile, un consum regulat de fructe poate reduce riscul de obezitate, si multe alte boli cronice, inclusiv boli de inima, diabet de tip 2, diferite forme de cancer.

Sunt bogate in vitamine si minerale
Fructele contin o multime de vitamine si minerale esentiale care susțin o buna funcționare a celulelor, tesuturilor si organelor din corp. Multe dintre fructele pe care le mancati contin antioxidanti cheie care lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Daca mancati fructe inainte de masa va ajuta pentru a imbunatati absorbtia de aceste substante nutritive importante.

CITESTE MAI MULT PE BEWOMAN.RO

Ultima oră

Comentariul meu