Puteai sa crezi asa ceva din gura unui necunoscut? Primul GPS din lume a fost inventat in anul 1932 si nu avea nevoie nici macar de satelit.

CODURILE SECRETE PENTRU SMARTPHONE-UL SAU TABLETA TA! CE FACE FIECARE IN PARTE!
MISTER ELUCIDAT DUPA ZECI DE ANI! DE CE SE DEPLASEAZA ROCILE CALATOARE DIN VALEA MORTII! VIDEO

Desi nu beneficiau de mijloacele tehnice din zilele noastre, oamenii se gandeau la un sistem care sa-i ajute sa gaseasca drumul spre casa mai usor. Cu alte cuvinte, oamenii stiau ca aveau nevoie de GPS, dar habar n-aveau cum sa realizeze astfel de performante cu tehnica de-atunci.

Intr-o fotografie realizata in 1932, intr-un automobil este surprinsa un sistem care se aseamana cu ceea ce astazi numim sistem de navigatie. O cutie de dimensiuni considerabile este atasata in apropierea schimbatorului de viteze, iar conform presupunerilor, in interiorul cutiei era fixata o rola de hartie care se invarte odata cu rotile masinii.

Harta era desenata pe acea rola de hartie, insa marea problema era atunci cand proprietarul masinii se abatea de la calea normala pentru ca strabunicul GPS-ului continua sa arate traseul desenat. In mod evident, acel aparat mecanic nu avea nevoie de informatiile preluate din satelit.

Sursa: a1.ro

>>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns