China si Statele Unite au stabilit un acord istoric privind gazele cu efect de sera la nivel mondial, sub presiunea unui acord mondial privind incalzirea globala, prevazuta in 2015, relateaza AFP.

INCALZIREA GLOBALA! VEZI CU CAT AR PUTEA CRESTE TEMPERATURA MEDIE PANA IN 2100! VIDEO
S-A GASIT SOLUTIA PENTRU A STOPA INCALZIREA GLOBALA! PAMANTUL AR RENASTE PANA IN 2100!
INCALZIREA GLOBALA VA FACE CA OMENIREA SA MOARA DE FOAME

China, primul poluator mondial cu gaze cu efect de sera, a adoptat obiectivul unui “varf la orizontul lui 2030″, dar intentioneaza sa “incerce sa-l atinga mai devreme”, a anuntat Casa Alba.

La randul lor, Statele Unite s-au angajat in vederea unei reduceri pana in 2025 a emisiilor cu 26-28% fata de nivelul din 2005.

Este pentru prima data cand China se angajeaza cu privire la un varf al emisiilor, adica a anului incepand din care acestea vor inceta sa mai creasca si din care curba se va inversa.

Aceste anunturi au fost facute in timp ce presedintele american Barack Obama era primit la Beijing de catre omologul sau chinez Xi Jinping, dupa ce ambii lideri au particiat cu o zi inainte la Summitul Cooperarii Economice Asia-Pacific (APEC).

Obama a salutat miercuri un “acord istoric” cu China in problema modificarilor climatice.

Constatarea stiintifica este fara drept de apel: eforturile actuale sunt insuficiente pentru a limita cresterea temperaturii mondiale cu doua grade Celsius, obiectivul pe care si l-a stabilit comunitatea internationala cu scopul de a evita o accelerare catastrofica a modificarilor climatice.

Insa, la sfarsitul lui 2015, Conferinta anuala a ONU asupra modificarilor climatice vrea sa obtina un acord suficient de ambitios pentru militarea incalzirii globale la un nivel de doua grade Celsius.

Beijingul si Washingtonul sunt hotarate sa ajunga la acest acord la Paris, a declarat Xi Jinping.

Statele Unite si China reprezinta impreuna peste 40% din totalul >>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns