Mai mulţi români care aşteptau să voteze în faţa secţiei din Torino, în jurul orei locale 20.45, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce, potrivit relatărilor unor persoane aflate acolo, jandarmii ar fi intervenit cu gaze lacrimogene. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, duminică seară, în faţa secţiilor de votare de la Paris, unde sute de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru că nu au putut să voteze, secţiile de votare închizându-se. Mediafax.ro transmite în timp real evenimentele de la secţiile de votare din străinătate.

Unii dintre românii aflaţi la coadă şi care voiau să voteze au reacţionat vehement, huiduind şi scandând: “Hoţii! “Hoţii!”.

Mai multe filmuleţe cu incidentul de la Torino au fost postate pe Facebook de către consilierul local din Verbania Adrian Chifu. În imaginile respective se poate vedea mult fum provenit de la gazele lacrimogene şi oameni care-şi acoperă feţele cu fulare. El prezintă unul dintre filmuleţe astfel: “E război la Torino! Au dat cu gaze jandarmii! Stat român, ruşine!”

De asemenea, un alt român aflat la coadă, Pavel Croitoru, a postat pe aceeaşi reţea de socializare poze cu oameni întinşi pe jos, afectaţi de gazele lacrimogene, şi care primesc ajutor de la ceilalţi oameni.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu