viena 3

Ora de Sibiu vă va ține la curent astăzi cu detalii despre cum decurge votul în străinătate. Astfel vă vom ține la curent cum votează românii la Paris, Berlin, Londra, New York și Viena.

paris

ORA 13.00 – Nervi și huiduieli la Paris

”La Paris e măcel. Mii de oameni asteapta sa voteze! (..) Oamenii sunt nervosi, sunt femei gravide, bătrâni, copii mici…Politia este suprasolicitata, au venit 5 dube de la Jandarmeria Nationala. (…) Bătaie de joc, e putin spus! Ne simțim umiliti cum n-a facut-o nici Ilici”, spune Amma Grigore, pe contul său de Facebook.

Ora 10:15 – Coadă la Viena!

Peste 1.000 de români stau și la Viena la coadă să voteze! La secția de votare de la ambasada României din Austria, coada se întinde pe mai bine de 500 de metri.

Printre cei care stau la coadă sunt și sibieni!

Foto: Geheorghe Marius (Viena)

Ora 6:55Coadă la vot în PARIS
Primii români care vor să își exercite dreptul vot s-au pus deja la coadă în Paris. Peste 600 de persoane stau în fața secțiilor de la ambasada României și Consulatul României din Franța, încă de la ora 6.30 (ora locală).
Oamenii au venit cu cafea, ceai cald și chiar și cu scaune portabile și s-au așezat liniștiți în fața ambasadei.
La ora 8.30, cele două cozi măsurau câțiva zeci de metri, iar numărul persoanelor prezente este de peste 1.500.
”Ne-am strâns peste 600 de persoane de la ora 6.30. Ne-au lăsat să intrăm în curtea ambasadei. Acum sunt peste 1.500 de persoane. Trebuie să recunosc că organizarea până acum  este mult mai bună decât în primul tur”, a declarat pentru Ora de Sibiu, Amma Grigore, o româncă stabilită în Paris și care a ieșit dis de dimineață la vot.
Nu s-a înregistrat niciun incident.

VEZI ȘI: ORA DE SIBIU LIVE: Primarul Klaus Iohannis votează la 11:15. TRANSMITEM ÎN DIRECT!

FOTO&Video: AMMA Grigore (PARIS)

ȘTIREA SE UPDATEAZĂ!
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=x-TJBUgyGrU”]

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns