DEZVĂLUIRI: IOHANNIS a jucat TENIS şi în ziua alegerilor! PREŞEDINTELE este fan înrăit al lui Federer!

382

Klaus Iohannis este de patru ani un împătimit al sportului alb. Preşedintele a fost „virusat” cu acest hobby de sibianul Marius Vecerdea, cel care deţine în Sibiu baza de tenis Pamira. Iohannis se relaxează la tenis de fiecare dată când are puţin timp liber.

iohannis si cornea
O imagine pe terenul de tenis cu noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, a devenit virală pe internet. Luni seara, după ce a revenit la Sibiu din Capitală, şeful statului a jucat tenis cu Victor Cornea, un tânăr jucător din localitate (foto).
Partida a avut loc în cadrul Academiei „Tenis Club Pamira”, care îi aparţine antrenorului Marius Vecerdea. „Mişcarea” a fost programată încă de la orele prânzului.

IOHANNIS RELAXAT – PRIMA zi dupa alegeri a jucat tenis la Sibiu (FOTO)

„Cu cinci minute înaintea conferinţei de presă pe care a avut-o (n.r. luni) m-a sunat şi mi-a spus că ajunge diseară la tenis”, ne-a dezvăluit Marius Vecerdea.
Antrenorul este şi omul care l-a convins pe Klaus Iohannis să joace tenis, începând din 2010. De atunci, preşedintele României a devenit un fan al acestui sport şi a susţinut inclusiv un turneu de tenis, „Sibiu Open”.

CE S-A ÎNTÂMPLAT IERI TIMP DE O ORĂ ÎN PRIMĂRIA LUI IOHANNIS

„La început mi-a fost foarte greu să-l conving să susţină turneul, în perioada 2007-2009 nu am avut niciun răspuns. Din 2010, a venit însă alături de noi şi a devenit un mare fan al tenisului. Şi duminică, în ziua alegerilor, dar şi luni a venit la teren. Ziua de duminică a preşedintelui a început la tenis. Apoi au urmat biserică, votul, lunch-ul şi ulterior a plecat spre Bucureşti”, ne-a relatat Marius Vecerdea.

VIDEO EMOȚIONANT – SOȚIA LUI IOHANNIS primită de elevii săi cu aplauze și urale

Un program de mental-coaching l-a convins pe Iohannis să joace foarte des tenis
Klaus Iohannis a devenit un jucător activ de tenis încă din 2010. „Povestea este foarte interesantă. A avut câţiva antrenori între 2006 şi 2010 pentru a se iniţia, dar de fiecare dată a renunţat rapid. În 2010, au fost unele persoane care au încercat să-l convingă să se antreneze cu mine, dar nu mai părea atât de interesat. A devenit receptiv după ce i-am prezentat faptul că în Academie avem şi un program mental-coaching. Cheia a reprezentat-o partea de coordonare mentală şi exerciţiul fizic prin tenis. A devenit foarte implicat şi am fost suprins să constat că orice carte pe care i-am sugerat-o, a citit-o, apoi am discutat-o. A avut o colaborare de mental-coaching şi în campania electorală. A recepţionat foarte bine ideea de educare prin sportul-tenis. În programul domniei sale, la punctul 1, educaţia este pe primul loc”, ne-a povestit Marius Vecerdea, un fost jucător de tenis care a revenit în urcă cu 10 ani din SUA pentru a pune pe picioare o Academie de tenis foarte puternică.

VIDEO Iohannis și-a luat ADIO de la angajații Primăriei Sibiu: Bine v-am găsit ACASĂ!

Mai rar în campania electorală
În campania electorală, Klaus Iohannis a ajuns mai rar la tenis, lucru de înţeles, dar înainte venea şi de patru ori pe săptămână, după cum a susţinut antrenorul preşedintelui: „Are o disciplină incredibilă, niciodată nu a întârziat măcar un minut. Spunea o oră şi venea mereu la fix. În campania electorală chiar şi-a cerut scuze că nu poate veni mai des”.

ASEARĂ, ÎNTÂLNIRE ACASĂ LA PREȘEDINTELE IOHANNIS

O „dreaptă corectă”, cea mai bună lovitură a lui Iohannis
Cât a progresat noul şef al statului în cei patru ani de tenis? Există destule legende într-o lume exclusivistă, în care personaje celebre se supără des, chiar îşi fac bagajele şi pleacă de pe terenul de tenis. „Klaus Iohannis nu este aşa”, a afirmat Marius Vecerdea, care a continuat:  „La început era destul de puţin mobil, dar a progresat suprinzător de mult. Nu îşi doreşte să se implice foarte mult în joc, nu intră pe teren decât la simplu şi are plăcerea de a avea în faţa lui antrenori, sportivi care dau hotărât în minge. Obiectivele lui pe teren sunt altele decât punctajul, în primul rând de mişcare, să ajungă să lovească mingea cât mai bine”.

Alegeri în minim 3 luni pentru NOUL PRIMAR. UITE CINE ESTE interimar la Sibiu!

Lovitura preferată a lui Iohannis?

„O expresie-propoziţie care să-l reprezinte în tenis a fost făcută în urmă cu doi ani, în videoclipul pentru Sibiu Open: O dreaptă corectă! Este o idee cu mai multe semnificaţii, dar îl reprezintă cel mai bine şi în tenis. Sibiu Open a fost şi singurul brand cu care a acceptat să-şi asocieze propria imagine, mi-a luat foarte mult timp să-l conving pentru acest lucru. Domnul preşedinte Klaus Iohannis este un personaj foarte discret”, a răspuns sparring-parterenul tradiţional al preşedintelui.

VIDEO Prima noapte acasă pentru PREȘEDINTELE IOHANNIS și soția Carmen. De dimineață a plecat la București

În cartea lui, preşedintele face o menţiune şi despre Simona Halep
Noul şef al ţării urmăreşte, atunci când are ocazia, meciuri de tenis din circuitul ATP, dar şi evoluţia Simonei Halep. „În cartea dânsului <<Pas cu Pas>>, la pagina 31, face câteva referiri şi la tenis, cu cine joacă şi faptul că se consideră un <<Federerist>>. Face o menţiune şi despre Simona Halep, îi urmăreşte evoluţiile”, a concluzionat Vecerdea.
Sursa: prosport.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.