elicopter cazut

Un elicopter militar s-a prăbușit vineri dimineață într-o pădure în nordul județului Sibiu, într-o zonă din apropierea localității Stejăriș.elicopter cazut

ISU Sibiu confirmă primirea unui apel telefonic pe numărul de urgență 112 prin care un elicopter militar s-ar fi prăbușit vineri dimineață în județul Sibiu.”Am primit un apel pe 112 prin care s-a semnalat că ar fi căzut un elicopter în zona Mălâncrav – Stejăriș, în județul Sibiu”, spun cei de la ISU Sibiu.
La fața locului se deplasează mai multe echipaje ale ISU de la Sibiu, Mediaș și Mureș.

UPDATE 1 – ora 11.36

Numai puțin de opt persoane au decedat. Se pare că există un supraviețuitor!

Update 2 – opt persoane au murit!
Doua persoane sunt grav ranite! La fata locului s-a deplasat si un elicopter SMURD MURES.
Isu actioneaza cu 20 de echipaje din Sibiu, Mures si Medias.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=20fTHkS3e98″]
UPDATE 3 – Doua elicoptere si Ministrul Apararii la fata locului!

Un elicopter militar s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş, la bordul elicopterului aflându-se, zece persoane, opt dintre acestea fiind decedate. Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat că anunţul la 112 a fost făcut de unul dintre militarii aflaţi la bord. El a mai precizat că în zona accidentului vizibilitatea este redusă.

UPDATE – ISU Sibiu: Opt morţi şi doi răniţi, în urma prăbuşirii elicopterului

Opt persoane au murit după prăbuşirea elicopterului militar în judeţul Sibiu, iar alte două au fost evacuate cu elicopterul SMURD ajuns de la Târgu Mureş, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=Ly5Voeq8LLY”]
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Sabău, a declarat corespondentului MEDIAFAX că acţiunea de căutare a elicopterului este coordonată de judeţul Sibiu, dar sunt implicate forţe şi din Mureş.

“În accidentul aviatic s-au înregistrat opt persoane decedate, iar alte două victime au fost evacuate cu elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, care a ajuns în zona accidentului”, a spus Bianca Sabău.

Ea a confirmat faptul că elicopterul s-a prăbuşit în zona denumită Stejăriş, între localităţile Iacobeni şi Mălâncrav, într-o zonă împădurită.

Cele două persoane rănite în accidentul de elicopter au multiple arsuri şi sunt duse la UPU Sibiu

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Sabău, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cele două persoane rănite în accident sunt transportate la UPU Sibiu

[wzslider lightbox=”true”]
MAI: Două elicoptere SMURD şi o echipă de procurori militari şi criminalişti, la locul accidentului

Două elicoptere SMURD şi o echipă de procurori militari şi criminalişti din Inspectoratul General al Poliţiei Române au fost trimise, vineri, în judeţul Sibiu, la locul unde s-a prăbuşit elicopterul aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit reprezentanţilor MAI, tot acolo se deplasează şi ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

“La acest moment, forţe ale Poliţiei Române, ISU Sibiu şi două elicoptere SMURD sunt în deplasare spre zona unde a avut loc impactul. Un al treilea elicopter este pregătit pentru intervenţie. Primele forţe ale poliţiei Române au ajuns deja la faţa locului”, a precizat sursa citată.

MAI precizează şi că a fost activat de urgenţă Centrul Operaţional de Comandă al Guvernului României şi Centrul de Comandă al MAI, pentru coordonarea acţiunilor de salvare a supravieţuitorilor şi cercetarea condiţiilor în care a avut loc accidentul.
Stirea se actualizează.

Reprezentanţii Parchetului Militar cercetează locul accidentului aviatic din judeţul Sibiu, situat între mai multe dealuri, la 45 de minute de mers cu tractorul de satul Stejăriş, cel puţin o sută de reprezentanţi ai autorităţilor fiind în zona epavei elicopterului – un morman de fiare şi cenuşă.

Elicopterul militar s-a prăbuşit în zona satului Stejăriş, între dealuri, la o distanţă de aproximativ 45 de minute de mers cu tractorul de localitatea Stejăriş.

[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=pzZSPpJaRw0″]

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Comentariu