papa francisc

Papa Francisc a dezvaluit pacatul prin care planeta se va autodistruge prin supraexploatarea resurselor sale naturale, potrivit France Presse.

“Trebuie sa protejam din nou Pamantul pentru a evita sa se autodistruga”, a declarat papa in fata Reginei Letizia a Spaniei si a unei audiente formate din reprezentanti ai Organizatiei ONU pentru alimentatie si agricultura (FAO) si ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), reuniti la Roma cu ocazia celei de-a doua conferinte internationale privind nutritia.

“In timp ce se vorbeste de noi drepturi, cei flamanzi se afla la coltul strazii cerand sa fie inclusi in societate si sa aiba painea de zi cu zi. Este vorba de demnitate, nu de o favoare”, a adaugat papa, care se afla in prima sa vizita la sediul FAO din Roma.

“Este corect sa se hraneasca toata lumea, dar nu toti reusesc, in timp ce surplusul si deseurile, supraconsumul si utilizarea abuziva alimentelor sunt un lucru comun”, a adaugat suveranul pontif, denuntand “speculatiile” alimentate de “dictatura profitului”.

Francisc a respins, >>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns