Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO Plachete de onoare pentru polițiștii care au ajuns primii la locul prăbușirii elicopterului de la Stejăriș

231

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne,  Gabriel OPREA, a conferit luni, 24 noiembrie, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne agentului-şef de poliţie Cavaleru Eduard-Dumitru şi agentului principal de poliţie Badiu Lucian-Aurel, şefii posturilor de poliţie Iacobeni, respectiv Laslea, din judeţul Sibiu, pentru modul în care au intervenit în cazul accidentului aviatic produs vineri, 21 noiembrie.

politisti decorati
În cadrul ceremoniei care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, viceprim-ministrul pentru securitate naţională Gabriel OPREA a precizat: “Stimaţi invitati, dragi colegi din toată ţara, este o mare onoare pentru Guvernul României, pentru conducerea Ministerului Afacerilor Interne, prezentă aici, pentru mine în calitate de viceprim-ministru pentru securitate naţională, să acordăm cea mai înaltă distincţie a ministerului nostru unor colegi: mă refer aici la agentul principal Badiu şi la agentul şef Cavaleru, doi oameni, doi colegi care şi-au făcut datoria. Au fost la datorie, vineri, salvând două vieţi.
Vreau să vă spun că sunt un om care ştie ce înseamnă tragediile, am trecut prin greutăţi, ca băiat al cărui tată – militar, a murit la datorie. Ştiu ce înseamnă, pentru că în astfel de momente şi o mângâiere contează foarte mult.(…)
Cred că cel mai important lucru este să arătăm că suntem solidari, că suntem camarazi. Aşa am reuşit să angajăm soţiile colegilor noştri decedaţi în misiuni şi am putut să îndrumăm paşii copiilor de eroi să urmeze cariera părinţilor care au murit la datorie; ştiţi foarte bine că aceştia sunt încadraţi în şcolile militare sau în Academia de Poliţie. Prin astfel de gesturi, stimaţi colegi, arătăm că nu lăsăm pe nimeni în urmă şi că suntem solidari şi camarazi adevăraţi. Este o mândrie pentru mine, ca ministru de interne, pentru dumneavoastră, conducerea ministerului, să avem astfel de colegi care îşi pun viaţa în pericol pentru a salva vieţi şi avem multe astfel de exemple în această instituţie de forţă a statului român, Ministerul Afacerilor Interne. Asta este datoria noastră! (…)”
Cei doi poliţişti au mulţumit viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, pentru înaltele distincţii conferite.

politisti 2
Agent-şef de poliţie Cavaleru Eduard-Dumitru a susţinut că „este convins că orice poliţist, din orice parte a ţării, ar fi făcut la fel. Acolo, în acele momente, am fost o echipă, o echipă formată din cetăţeni şi poliţişti. Am fost primii dintre colegii noştri care au ajuns şi intervenit la faţa locului şi asta cred că a contat pentru salvarea celor doi. Suntem alături de familiile îndurerate şi avem speranţa că cei pe care am reuşit să îi salvăm se vor însănătoşi cât mai repede.”
La rândul său, agentul principal de poliţie Badiu Lucian-Aurel a declarat: „Este datoria noastră de poliţişti să acordăm tot sprijinul celor care au nevoie de el…Cu această ocazie, permiteţi-mi să mulţumesc cetăţenilor şi colegilor mei, tuturor celor care au fost alături de noi în efortul de a acorda primul ajutor victimelor. Având în vedere că am fost primul care am ajuns la locul accidentului, ceea ce a contat pentru mine atunci era să-i salvăm pe supravieţuitori.”
Agentul-şef de poliţie Cavaleru Eduard-Dumitru – şeful Postului de poliţie comunal Iacobeni, are 34 de ani, este absolvent al Şcolii de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, promoţia 2001.
Agentul principal de poliţie Badiu Lucian-Aurel – şeful Postului de poliţie comunal Laslea, are 28 de ani şi este încadrat în Ministerul Afacerilor Interne din anul 2006.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...